"Žalgirio" sporto direktorius: Austrijoje privalėsime įmušti © Eurofootball.lt
VMFD "Žalgiris" komandos sporto direktorius Mindaugas Nikoličius palankiai vertina UEFA Europos lygos ketvirtojo atrankos etapo burtus

Penktadienį paaiškėjo, jog paskutiniame žingsnyje į turnyro grupių etapą žalgiriečiams teks susidurti su Zalcburgo "Red Bull" ekipa. Pirmosios rungtynės rugpjūčio 22 dieną bus žaidžiamos Austrijoje, 29-ąją dvikovos tęsinys persikels į Vilnių.

Pasak "Žalgirio" sporto direktoriaus M. Nikoličiaus, turtingasis austrų klubas labai stiprus, tačiau tai, kad jis nėra neįveikiamas, įrodė ne viena, kur kas mažesnį biudžetą turėjusi komanda.

"Šiame etape silpnų varžovų tiesiog nebėra. Su Zalcburgo ekipa galime kovoti bei siekti savo tikslo - patekimo į turnyro grupių varžybas. Pasistengsime lietuviams padovanoti istorinį laimėjimą.

"Red Bull" - turtingiausias Austrijos klubas. Jo biudžetas siekia apie 40 milijonų eurų. Lyginant su Poznanės "Lech" klubu, tai yra dvigubai didesnė suma. Tačiau prisimenant istoriją, 2011 m. Europos lygos grupių varžybose abi pergales tarpusavio rungtynėse iškovojo lenkai", - pabrėžia M. Nikoličius.

"Dabar esame labiau subrendę nei praėjusiais metais, kuomet nepavyko įveikti austrų Mėdlingo "Admira Wacker" barjero. Nuo to laiko mūsų futbolininkai padarė didelę pažangą, akivaizdžiai patobulėjo.

Šiemet žaidėme nuo pirmojo atrankos etapo, sukaupėme nemažai europinio lygio varžybų patirties, įgijome papildomo pasitikėjimo savo jėgomis, leidžiančio kurti stebuklus.

Zalcburgas akistatoje su "Žalgiriu" sulauks didelio spaudimo. Situacija panaši, kaip ir su "Lech" ekipa. Mūsų priešininkai privalo žengti toliau, o mes tiesiog galime tai padaryti. Klubas, už kurio nugaros nuo 1993 m. stovi "Red Bull" koncernas, negali sau leisti pralaimėti.

Tiesa, pasižvalgius į praeitį, Zalcburgo ekipa ne kartą nusvilo dvikovose su mažesnio pajėgumo klubais. Užtenka prisiminti praėjusį sezoną, kuomet antrame Čempionų lygos atrankos etape austrai iš turnyro buvo eliminuoti Liuksemburgo Diudelanžo F91 komandos", - faktais savo žodžius grindžia "Žalgirio" sporto direktorius.

"Mūsų tikslas grįžti iš Austrijos su tokiu rezultatu, kuris leistų Vilniuje kovoti dėl patekimo į grupių varžybas. Svečiuose įmuštas įvartis, lygiosios - leistų patiems kontroliuoti savo likimą.

"Red Bull" namų rungtynes žaidžia puikiame, naujame stadione, talpinančiame daugiau nei 30 tūkstančių žiūrovų. Šiuo metu sunku pasakyti, koks Austrijoje bus susidomėjimas rungtynėmis. Gali būti taip, jog žaisime pilname stadione, tačiau lygiai taip pat galime rungtyniauti pustuščiame", - pasakoja M. Nikoličius.