Poznanės valdžia dėl skandalingo plakato grasina uždaryti stadioną © Eurofootball.lt
Šovinistinis Poznanės "Lech" sirgalių plakatas gali gerokai atsirūgti.

"Lietuvių chamai, klaupkitės prieš lenkų ponus" - toks didžiuliame plakate surašytas tekstas buvo iškeltas Europos lygos trečiojo kvalifikacinio etapo atsakomajame mače su Vilniaus "Žalgiriu". Nepaisant to, žalgiriečių tai neišmušė iš vėžių: Lietuvos vicečempionai, net ir pralaimėję 1-2, netikėtai pateko į kitą etapą.

Vaivadijos meras Piotras Florka penktadienį šaukia neeilinį miesto tarybos posėdį, o po jo - spaudos konferenciją, kurioje išdėstys savo požiūrį į šį incidentą. Politikas pripažino svarstysiąs labai radikalių bausmių, tokių kaip stadiono ar bent prasižengusios tribūnos uždarymas keliems mačams, galimybę.

Sankcijas "Lech" ekipai gali pritaikyti ir UEFA. "Rungtynių nemačiau, todėl man sunku komentuoti, tačiau toks gestas yra įžeidžiantis ir šovinistinis. Viskas priklausys nuo to, kaip situacija bus apibūdinta UEFA delegato potokole. UEFA nuspęs, ar bausti "Lech",- "sport.pl" sakė Lenkijos Futbolo asociacijos atstovas Jakubas Kwiatkowski.

Lenkijos žiniasklaidoje šovinistinis aistruolių gestas buvo įvertintas neigiamai. Vienas Poznanės laikraščių pažymėjo, kad tai - tik mažos dalies chuliganų veiksmas, anaiptol neatspindintis miestiečių požiūrio į Lietuvą.