"Lech" aistruoliai bara nepatyrusį trenerį Rumaką © Eurofootball.lt
Poznanės "Lech" aistruoliai po sensacingo pralaimėjimo Vilniaus "Žalgiriui" lieja pyktį ant trenerio Mariuszo Rumako.

UEFA Europos lygos trečiojo kvalifikacinio etapo pirmajame mače Lenkijos vicečempionai, bukmekerių ir ekspertų laikyti aiškiais dvikovos favoritais, Vilniuje pralaimėjo Lietuvos čempionato lyderiams 0-1, nors turi apie dešimt kartų didesnį biudžetą.

Po dvikovos "Lech" treneriai ir futbolininkai priartėjo prie svečių sirgalių tribūnos ir daugiau nei 10 minučių klausėsi kritiškų pastabų. Iš tribūnos aidėjo ir raginimas po nevykusio principinio mačo apibėgti keliolika ratų aplink stadioną.

"Tai buvo mūsų pareiga. Šie žmonės atkeliavo šimtus kilometrų ir išleido pinigų tam, kad palaikytų komandą, todėl turėjome su jais pasikalbėti",- po dvikovos sakė "Lech" treneris Mariuszas Rumakas.

Paskutinį kartą Poznanės komanda atsiprašinėjo savo gerbėjų prieš metus, kuomet Lenkijos taurės turnyre nusileido antrosios lygos Grudziondzo "Olimpia" vienuolikei.

Jaunas 36 metų Rumakas, 2012-aisiais dar treniravęs "Lech" jaunimo komandą, kritikos strėlių susilaukė ne tik dėl nesėkmės Lietuvoje. Aistruoliai pažymi, kad ekipos žaidimas šį sezoną yra vangus ir nekūrybingas, o futbolininkai jau dabar atrodo vangūs ir pavargę. To priežastis, spėjama, gali būti itin intensyvios fizinio pasirengimo treniruotės.

Dėl to kenčia rezultatai: pirmuosius du mačus Lenkijos čempionate "Lech" sužaidė lygiosiomis, o po nesėkmės "Žalgiriui" ant plauko pakibo sezonas Europos taurių turnyruose. Norint patekti į grupių etapą, kuris yra minimalus lenkų tikslas, reikės ne tik atsirevanšuoti žalgiriečiams, bet ir peržengti dar vieną atkrintamųjų varžybų etapą.