"Žalgirio" treneris M.Zubas: rungtynės buvo labai emocingos © Eurofootball.lt
„Žalgirio“ treneris Marekas Zubas buvo teisus. Jo vadovaujama ekipa pajėgi nugalėti Poznanės „Lech“ komandą

UEFA Europos lygos trečiojo etapo kovą sostinės ekipa pradėjo minimalia pergale prieš poros favoritę ir sustiprino gerbėjų viltis kautis kitame etape.

„Dabar varžovai turi tik 30 procentų brautis tolyn“, – po mačo drąsią nuomonę išsakė M.Zubas.

„Šios dienos mačas žaidėjams ir man buvo labai malonus. Dabar turime dar daugiau šansų žengti tolyn, o „Lech“ galimybės dabar yra maždaug 30 procentų. Vis dėlto geros komandos sugeba tai išnaudoti, bet aš tikiu savo komanda“, – mintimis dalijosi „Žalgirio“ strategas.

„Pagrindinė pergalės priežastis? Mūsų širdis. Padarėme keletą klaidų, per daug nervinomės, rezultatas galėjo būti dar geresnis. Turėjome galimybių pasižymėti. Tai nebuvo labai aukšto lygio rungtynės, bet jose buvo labai daug emocijų“, – savo kalbą tęsė lenkas.

Ketvirtadienio vakarą visuomenės dėmesį prikaustę futbolo įvykiai klostėsi aikštėje, o ne už jos ribų. Be didesnių incidentų vykęs susitikimas padovanojo tikrą šventę Lietuvos gerbėjams.

Nuaidėjus teisėjo švilpukui „Žalgirio“ žaidėjai atvirai demonstravo savo euforiją – šoko prieš ištikimiausius gerbėjus bei ilgai dėkojo žiūrovams, kurie komandą palaikė stadione.

Tiesa, apie galutinę pergalę galvoti dar anksti. Tik palankiai susiklostęs atsakomasis susitikimas leis prasibrauti į ketvirtąjį etapą. Ten, kur VMFD „Žalgirio“ niekada nebuvo.

„Pirmas kėlinys buvo čia Vilniuje. Antrasis vyks Poznanėje. Mes pralaimėjome tik pirmąjį kėlinį. Dar ne viskas prarasta. Apmaudu, kad išvykstame be įvarčių, bet stengsimės pakeisti įvykius Poznanėje“, – sakė „Lech“ treneris Mariuszas Rumakas.

„Šiandien padarėme šventę mūsų žiūrovams. Jie labai palaikė mus. Stengsimės iš visų jėgų, kad sirgaliai dar galėtų mus pamatyti šiame stadione. Vien dėl tokių rungtynių ir emocijų verta žaisti futbolą. Šis mėnuo, liepos mėnuo, įdomus ne tik mūsų sirgaliams, jis įdomus Lietuvos sirgaliams“, – džiaugėsi vienas labiausiai patyrusių „Žalgirio“ žaidėjų Andrius Skerla.

„Skirtumas tarp „Žalgirio“ ir „Lech“ tik tas, kad mes galime išeiti į kitą etapą, o jie privalo išeiti. Jų sirgaliai nesupras komandos, jei ji pralaimės. Poznanėje bus labai sunku. Mes žinome tą, bet neturime, ką prarasti ir eisime kautis iki galo. „Lech“ namie žaidžia kitaip, o prie savų sirgalių jaus didelį spaudimą. Bet mes važiuosime siekti geriausio rezultato“, – kalbėjo žaidėjas.

Po rungtynių Vilniuje susirinkę žiūrovai galėjo stebėti neįprastą vaizdą – „Lech“ komandos žaidėjai priėjo prie savo fanų tribūnos ir apie penkiolika minučių klausėsi jų pastabų.

A.Skerla yra rungtyniavęs Lenkijoje, todėl „Lech“ žaidėjų atsiprašymai sirgaliams po mačo jam nėra staigmena.

„Tokių susidūrimų man asmeniškai būdavo ne vienas. Turėdavome klausyti jų pasakojimų kaip žaisti. Lenkijoje taip normalu. Jie labai myli savo komandas ir yra įprasta, kai sirgaliai atvirai į akis reiškia priekaištus“, – pasakojo A.Skerla.

Atsakomosios rungtynės lygiai po savaitės vyks Poznanėje. Joms „Žalgirio“ futbolininkai pradės ruoštis pirmadienį.