"Žalgiris" patiesė lenkišką armiją ("Lech" žaidėjai atsiprašinėjo sirgalių) (VIDEO) © Eurofootball.lt
Vilniaus "Žalgiris" - per žingsnį nuo UEFA Europos lygos atkrintamųjų varžybų. Trečiojo kvalifikacinio etapo pirmame mače Lietuvos čempionato lyderiai pilnutėliame LFF stadione 1-0 įveikė aiškia favorite laikytą Poznanės "Lech" ekipą ir prieš išvyką į Lenkiją įgijo vieno įvarčio pranašumą.

Lenkijos ekipos sirgalių į Lietuvos sostinę atvyko mažiau, nei prieš mačą tikėtasi spaudoje: jų susirinko kiek daugiau nei pusė tūkstančio. Nepaisant to, ilgai planuotas žygis nuo "Aušros" vartų iki LFF stadiono Liepkalnio gatvėje atrodė įspūdingai: svečių aistruoliai dainavo dainas ir nepamiršo paskelbti, kad Vilnius yra Lenkijos miestas.

Rungtynių metu netruko abipusiai įžeidžiančių skanduočių, tačiau didesnių incidentų išvengta. Tuo metu aikštėje abi komandos sėkmingiau gynėsi, nei puolė - pavojingų epizodų buvo sukurta nedaug.

Kėlinio viduryje šansą turėjo lenkų komandos puolėjas Ubiparipas, bet jo smūgis iššokus beveik vienam prieš vartininką buvo nestiprus, todėl nesunkiai atremtas vartininko Vitkausko.

Tuo metu žalgiriečiai kėlinio pabaigoje pradžiugino pilnutėlį LFF stadioną: po greitos atakos ir perdavimo iš krašto kamuolį į tinklą galva pasiuntė saugas Mantas Kuklys.

Antrajame kėlinyje "Lech" perėmė iniciatyvą, bet progų prie šeimininkų vartų beveik nesukūrė. Po dvikovos Lenkijos futbolininkai keliolika minučių bendravo su savo aistruoliais ir atgailavo už pralaimėjimą.

"Tai buvo mūsų pareiga. Šie žmonės atkeliavo šimtus kilometrų ir išleido pinigų tam, kad palaikytų komandą, todėl turėjome su jais pasikalbėti",- po dvikovos sakė "Lech" treneris Mariuszas Rumakas.

Paskutinį kartą Poznanės komanda atsiprašinėjo savo gerbėjų prieš metus, kuomet Lenkijos taurės turnyre nusileido antrosios lygos Grudziondzo "Olimpia" vienuolikei.

Vilniaus "Žalgiris" 1 - 0 Poznanės "Lech"
44' [1 - 0] M.Kuklys

Startinės sudėtys:

"Žalgiris": Armantas Vitkauskas, Egidijus Vaitkūnas, Andrius Skerla, Luka Peričius, Andro Švrljuga (50' Paulius Janušauskas), Vaidotas Šilėnas, Mantas Kuklys, Artūras Žulpa, Pavelas Komolovas (77' Andrius Velička), Rytis Leliūga (46' Georgas Freidgeimas), Kamilis Bilinskis.

"Lech": Kotorowski - Mozdzen, Kaminski, Arboleda, Kedziora - Tralka, Drewniak - Pawlowski (61' Lovrencsics), Hamalainen, Ubiparip (87' Formella) - Teodorczyk (70' Slusarski).