Dvikovai artėjant: Vilniaus policija pasitelkė specialų Lenkijos policijos padalinį ir ragina laikytis tvarkos © Eurofootball.lt
Policija išplatino pranešimą, kuriame ragina Europos lygos kvalifikacinio etapo mače tarp Vilniaus "Žalgirio" ir Poznanės "Lech" apsilankysiančius aistruolius elgtis pagal įstatymus.

Baiminamasi, kad į Vilnių gali suplūsti iki 2 tūkstančių Lenkijos klubo aistruolių, kurie garsėja ne tik įspūdingu palaikymu, bet ir agresyviu elgesiu. Tam, kad būtų išvengta konfliktų, policija ketina tikrinti į Lietuvą įvažiuojančias transporto priemones, sustiprintomis pajėgomis patruliuoti mieste ir prie stadiono, neįleisti neblaivių asmenų.

Be to, pirmą kartą į Lietuvą atvyks trys dešimtys Lenkijos specialaus antiriaušinio policijos padalinio pareigūnų, kurie padės palaikyti tvarką rungtynių metu.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Kęstučio Lančinsko pasirašytame ir trimis kalbomis - lietuvių, lenkų ir anglų - išplatintame pranešime teigiama:


Vilniaus apskrities policijos bendruomenės vardu kreipiuosi į futbolo aistruolius, šį ketvirtadienį susirinksiančius palaikyti savo mėgstamų klubų – Poznanės "Lech" ir Vilniaus "Žalgirio".

Neabejoju, kad tikitės gražių rungtynių, įspūdingos kovos futbolo vejoje ir įtikinamos, garbingos pergalės savajai komandai.

Tegul komandos netrukdomos įrodo savo meistriškumą ir deramai atstovauja savo šaliai. Neleiskime, kad išpuoliai, incidentai ar kitokie teisės pažeidimai sugadintų futbolo grožį, o nederami sirgalių veiksmai suterštų mėgstamos komandos vardą.

Policijos pajėgos padarys viską, kad galėtumėte mėgautis reginiu saugioje, draugiškoje aplinkoje. Kartu, esu priverstas įspėti, kad policijos tolerancija baigsis sulig menkiausiu pažeidimu. Raginu kartu pasistengti, kad taip neatsitiktų – tai padaryti galime ir privalome.