Oficialu: G.Higuainas ir P.Reina papildė "Napoli" klubą (FOTO) © Eurofootball.lt
„Napoli“ oficialioje interneto svetainėje pranešė, jog užbaigė derybas su Madrido „Real“ klubu dėl puolėjo Gonzalo Higuaino įsigijimo.

Kaip skelbiama, Argentinos rinktinės narys pasirašys ketverių metų sutartį, o Neapolio ekipa Ispanijos vicečempionams sumokės 37 milijonų eurų sumą bei už gerus futbolininko rezultatas kiek vėliau paklos dar 3 mln. eurų.

Jau kurį laiką buvo aišku, jog puolėjas susitarė su Rafaelio Benitezo vadovaujamu klubu, tačiau „Real“ laukė Londono „Arsenal“ atsako – iš kurių tikėjosi sulaukti didesnio pasiūlymo, tačiau pastarieji neketino pakloti tokią sumą, kokią sumokėjo „Napoli“.

Vakar visa Madrido komanda atvyko į Lioną, o G.Higuainas nebuvo įtrauktas į paraišką. Po kelių valandų pasirodė nuotraukų, kuriose puolėjas užfiksuotas jau pakeliui į Neapolį.

25-erių metų argentinietis į Ispanijos sostinės ekipą atvyko 2007 metais. 12 milijonų eurų kainavęs futbolininkas per sužaistas 266 rungtynes pelnė 122 įvarčius bei atliko 46 rezultatyvius perdavimus.

G.Higuainas Italijos vicečempionų gretose pakeis Edinsoną Cavanį, kuris visai neseniai už 63 milijonus eurų persikėlė į Paryžiaus „Saint-Germain“.

Kiek anksčiau „Napoli“ papildė dar du „Real“ futbolininkai – Jose Callejonas ir Raulis Albiolis.


Pepe Reina Ispanijos rinktinėje (AFP nuotr.)


„Azzurri“ taip pat paskelbė, jog komandą papildė ilgametis Anglijos „Liverpool“ klubo vartininkas Pepe Reina.

Buvęs „Villarreal“ futbolininkas į Italiją išvyko nuomos pagrindais, tad pasibaigus sezonui P.Reina ir vėl grįš į „Anfield“ tvirtovę, nors neabejojama, kad tuo pačiu visam laikui atsisveikins su Brendano Rodgerso treniruojamu klubu.

Vasaros pradžioje buvo kalbama, kad Ispanijos rinktinės vartų sargas sugrįš į „Barceloną“, tačiau dar vieneriems metams Katalonijoje nusprendė likti Victoras Valdesas.

30-ies metų futbolininkas į Liverpulį atvyko 2005 metais. Vilkėdamas „raudonųjų“ ekipos marškinėlius P.Reina sužaidė 394 rungtynes.

Verta paminėti, jog „Napoli“ prezidentas dar prieš paskelbiant oficialią žinią patvirtino, kad abu minėti futbolininkai sėkmingai praėjo medicininį patikrinimą.