Oficialu: G.Martino perima "Barcelona" vairą © Eurofootball.lt
„Barcelona“ klubas netruko surasti naująjį komandos strategą – juo taps 50-ies metų argentinietis Gerardo Martino, kuris pasirašys dviejų metų kontraktą.

Savaitgalį Katalonijos klubas pranešė, kad dėl ligos iš vyriausiojo trenerio posto traukiasi strategas Tito Vilanova, todėl komanda laikinai liko be stratego.

„Tata“ pravardžiuojamas G.Martino iki šiol treniravo Argentinos „Newell‘s Old Boys“ klubą ir su juo „Copa Libertadores“ turnyre nužygiavo iki pusfinalių. Ten teko pripažinti „Atletico Mineiro“ ekipos pranašumą.

Argentinietis taip pat yra treniravęs Paragvajaus rinktinę. Paragvajiečius strategas nuvedė iki pat „Copa America“ finalo 2011-aisias. Svarbiausiose turnyro rungtynėse teko pripažinti Urugvajaus pranašumą.

T. Vilanova pradėjo treniruoti „Barcelona“ ekipą tik praeitą vasarą iš posto pasitraukus Pepui Guardiolai, tačiau rudenį jam buvo diagnozuotas gerklės vėžys ir nepaisant to, kad ilgainiui ispanas grįžo prie komandos vairo, šią vasarą nusprendė saugoti savo sveikatą ir pasitraukti iš pareigų.

Su „Barcelona“ T.Vilanova sugebėjo iškovoti „Primera“ pirmenybių titulą ir nužygiuoti iki Čempionų lygos pusfinalio, kur skaudžiai buvo nusileista „Bayern“ klubui.