A.Vingilys: mažai trūko, kad visiems sumaišytume kortas © Eurofootball.lt
Šeštadienį Lietuvos jaunimo iki 19 metų futbolo rinktinė pradėjo Europos jaunimo čempionatą. Kaune vykusiose rungtynėse lietuviai po dramatiškos kovos 2:3 nusileido Nyderlandų rinktinei.

Rinktinės treneris Antanas Vingilys po rungtynių apgailestavo, kad jaunimas nedrąsiai pradėjo rungtynes, bet pabrėžė, kad taip arti buvusios lygiosios galėjo sumaišyti kortas kitoms grupės rinktinėms.

Antano Vingilio komentaras:

„Ko visi bijojome, tas ir įvyko. Varžybų pradžia ir didžiulis jaudulys. Viskas susidėjo, kad darėme vaikiškas klaidas. Aišku, varžovas buvo labai pajėgus ir jei būtume sužaidę lygiosiomis, būtume turėję teigiamą rezultatą.

Antrajame kėlinyje pakeistas Lukas Spalvis prie komandos prisijungė tik vakar, parskridęs iš Gruzijos. Jam trūko poilsio, todėl ir sutraukė kojas.

Manau, mes susitvarkysime su demoralizacija. Nežinau, kodėl buvo daromos tokios klaidos kairiajame krašte, tiesiog Lukas Čerkauskas nesusitvarkė su situacija. Tai ne geriausias jo pasirodymas, nors šiaip jis tikrai perspektyvus.

Manau kad visos trys grupės komandos yra apylygės. Jei būtume sužaidę lygiosiomis, būtume sumaišę visiems kortas. Šiandien neturėjome daug progų, tačiau gerai išnaudojome tas buvusias.

Buvome gerai išanalizavę konkurentus, taigi pasirinkome tinkamą taktiką, kuri davė kiek įmanoma geresnį rezultatą. Gaila, kad per paskutinę minutę praleidome įvartį. Mes žinojome, kaip galime įmušti – taip ir stengėmės padaryti. Žaidėme pagal planą, gaila, kad ne viskas pavyko. Pagal planą mes turėjome įmušti trečią įvartį iš standartinės padeties.“

Iškart po rungtynių Antanas Vingilys juokais pyko ant teisėjų už pridėtas net šešias minutes prie pagrindinio laiko, tačiau vėliau sakė, kad teisėjai elgėsi kaip reikėjo.