Lietuvos jaunimo U-19 rinktinės treneris: visi mus laiko autsaideriais © Eurofootball.lt
Penktadienį, Europos jaunimo U-19 futbolo čempionato išvakarėse, Kaune įvyko visų čempionate dayvausiančių rinktinių trenerių spaudos konferencija. Prieš šeštadienį Kaune, Marijampolėje ir Alytuje prasidėsiančias čempionato rungtynes treneriai dalinosi savo įspūdžiais ir lūkesčiais.

Į spaudos konferenciją atvyko žurnalistai ne tik iš įvairių Lietuvos žiniasklaidos priemonių, bet ir iš užsienio šalių, kurios dalyvaus čempionate. Rungtynės visai Europai bus transliuojamos ir per „Eurosport 2“ kanalą.

Europos U-19 čempionato A grupėje žais Lietuvos, Olandijos, Ispanijos ir Portugalijos komandos. B grupėje susirungs Serbijos, Turkijos, Gruzijos ir Prancūzijos rinktinės. Čempionatas vyks liepos 20 – rugpjūčio 1 dienomis.

Lietuvos rinktinės treneris: „visi mus laiko autsaideriais“

Konferencijos metu visų šalių treneriai pasidžiaugė puikia čempionato organizacija – visi buvo patenkinti gyvenimo salygomis, transportu ir personalo aptarnavimu bei mielai suteikiama pagalba.

B grupės komandos pažymėjo, jog favorite grupėje yra laikoma Prancūzijos jaunimo rinktinė, tačiau jos treneris Francis Smerecki teigė, jog visos grupės komandos yra pajėgios varžytis dėl vietos pusfinalyje.

A grupėje labiausiai išsiskyrė Lietuvių rinktinės treneris Antanas Vingilys, kuris pripažino, kad mūsų komanda yra silpniausia: „Visi mus laiko autsaideriais, tačiau mes stengsimės įrodyti, kad taip nėra ir kovosime iš paskutiniųjų“.

Laukia nuožmus mačas su olandais

Šeštadienį Lietuvos jaunimo U-19 rinktinė susikaus su Nyderlandų futbolininkais. Šios šalies rinktinės treneris Wimas van Zwamas prapižo, kad ilgai ruošėsi susitikimui su lietuviais, peržiūrėjo daug mūsų šalies žaidėjų DVD įrašų. Visgi olandų treneris pripažino, kad laukia nuožmi kova, ir nors olandai tikisi pergalės, ją iškovoti bus labai sunku.

Rungtynės Lietuva – Nyderlandai vyks šeštadienį 18 val. 30 min. Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione.