A grupės lyderė Brazilija įveikė italus, Meksika palaužė japonus (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Šeštadienį Brazilijoje buvo sužaistos paskutinės 2013 metų FIFA Konfederacijų taurės A grupės dvejos rungtynės.

Įdomiausias susitikimas įvyko tarp Brazilijos ir Italijos rinktinių. Pirmąją vietą grupėje užėmė turnyro šeimininkai, kurie rezultatu 4-2 nugalėjo italus.

Jau nuo pat pirmojo kėlinio pradžios turnyro šeimininkai brazilai perėmė iniciatyvą ir ne kartą grasino Gianluigi Buffono vartams, tačiau pastarasis pirmąsias dešimt minučių buvo patikimas vartuose.

Kiek vėliau Italijos futbolininkams pavyko neilgam perimti iniciatyvą, bet savo žiūrovų palaikomi brazilai ir toliau įrodinėjo pranašumą. Bene realiausią progą pasižymėti turėjo Neymaras, kuris po puikaus Luizo Gustavo perdavimo smūgiavo šalia vartų.

Per pirmąsias 45 pirmojo kėlinio minutes itin daug progų nei viena komanda neturėjo. Vis dėlto per pridėtą teisėjo laiką po priverstinio keitimo pasirodęs Dante Braziliją išvedė į priekį.


Arbitras rungtynėse dažnai klydo (Reuters nuotr.)

Verta paminėti, jog pirmajame kėlinyje buvo atlikti net trys keitimai. Du iš jų turėjo atlikti Cesare Prandelli, kuris turėjo atsisveikinti su Riccardo Montolivo ir Ignazio Abate. Tuo tarpu Luizas Felipe Scolari į aikštę išleido Dante, kuomet pakeitė traumą patyrusi Davidą Luizą.

Antrojo kėlinio pradžioje Brazilijos rinktinė ir toliau spaudė varžovus, tačiau italai sugebėjo išlyginti rezultatą, kuomet 51-ąją minutę po puikaus Mario Balotelli perdavimo pasižymėjo Emanuele Giaccherini.

Ilgai laukti šeimininkų atsako neprireikė ir jau vos po keturių minučių brazilai ir vėl įsiveržė į priekį, kai puikų baudos smūgį atliko „Barcelona“ klubo naujokas Neymaras.

Maždaug po dešimties minučių į Italijos rinktinės vartus krito dar vienas įvartis. Pirmą kartą šiame turnyre pasižymėjo Fredas, tačiau rezultatą po penkių minučių sušvelnino Giorgio Chiellini.

Galutinį tašką šiame susitikime padėjo tas pats Fredas, kuris pasižymėjo po ganėtinai aiškios nuošalės, kuomet teisėjų brigada to užfiksuoti nesugebėjo.

Brazilija 4 – 2 Italija
45‘ [1 – 0] Dante
51‘ [1 – 1] E.Giaccherini
55‘ [2 – 1] Neymar
66‘ [3 – 1] Fred
71‘ [3 – 2] G.Chiellini
89‘ [4 – 2] Fred



Kitas nieko nelemiantis mačas tarp Japonijos ir Meksikos įvyko Belo Horizontėje. Minimalią ir pelnytą pergalę rezultatu 1-2 iškovojo meksikiečiai.

Įvarčiai krito tik antrajame kėlinyje. Abu sykius Meksikos rinktinėje pasižymėjo „Man Utd“ puolėjas Javieras Hernandezas, kuris taip pat abu tikslius smūgius atliko galva.

Viltis, pakovoti dėl pergalės Japonijos futbolininkas sugrąžino Shinji Okazaki, kuris 86-ąją minutę pasižymėjo po Kengo Nakamuro perdavimo.

Vis dėlto japonams per likusį laiką nieko stebuklingo nebe pavyko sukurti ir pergalę iškovojo A grupėje trečioje vietoje likę Meksikos futbolininkai.

Japonija 1 – 2 Meksika
54‘ [0 – 1] J.Hernandez
66‘ [0 – 2] J.Hernandez
86‘ [1 – 1] S.Okazaki



A grupės turnyrinė lentelė:
(Vieta, rinktinė, sužaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)
1. Brazilija 3 3 0 0 7 9
2. Italija 3 2 0 1 0 6
3. Meksika 3 1 0 2 -2 3
4. Japonija 3 0 0 3 -5 0