A.Novikovas karjerą tęs antroje Vokietijos lygoje © Eurofootball.lt
Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės saugas Arvydas Novikovas pasirašė sutartį su Vokietijos antroje Bundeslygoje rungtyniaujančiu „Aue“ klubu. Šioje ekipoje lietuvis turėtų žaisti tris metus.

Pasibaigus sutarčiai su Škotijos Edinburgo „Hearts“ ekipa A.Novikovas ilgai be klubo neužsibuvo. Susidomėjimą juo išreiškė nemažai ekipų, o parašai buvo padėti ant sutarties su Vokietijos „Aue“ klubu.

Dar prieš keletą mėnesių Futbolo.TV saugas tikino, jog Škotijoje tikrai neliks, o jį visai domintų galimybė išmėginti jėgas Vokietijoje, kur dominuoja kitoks futbolas – greitesnis, techniškesnis, nepagrįstas kieta fizine kova ir aukštais kamuoliais, kaip Škotijoje.

Oficialioje klubo svetainėje ekipos atstovai džiaugėsi naujuoju pirkiniu: „Manome, jog A.Novikovas į komandos žaidimą įsilies greitai ir sėkmingai, mums tai labai sėkmingas papildymas. Lietuvis turi tarptautinių rungtynių patirties, atstovauja šalies rinktinei.“

Praėjusiame sezone „Aue“ finišavo 15-oje pozicijoje ir kovojo dėl išlikimo lygoje. Namų stadionas talpina beveik 16 000 žiūrovų.