Isco: užsienio klubams - lobis, "Primera" grandams - pirkinys per prievartą? © Eurofootball.lt
Francisco Romanas Alarconas Suarezas daugeliui skamba kaip eiliniai ispaniški vardas bei pavardė, tačiau tereikia ištarti "Isco", ir futbolo gerbėjai tuoj pat suklūsta.

21 metų "Malaga" klubo atakuojantis saugas - geidžiama futbolininkų vasaros rinkos prekė, kurią, pasak žiniasklaidos, nuolat stebi Madrido "Real", "Barcelona", "Manchester City" ir dar keli pajėgūs Senojo žemyno klubai, pasiruošę atverti pinigines, kad tik galėtų įtikinti futbolininką persikelti į jų stovyklą.

Europos U-21 amžiaus čempionate Izraelyje žibantis Isco dėl savo ateities turėtų apsispręsti jau netrukus. Manoma, kad tai įvyks per kelias savaites nuo finalinių jaunimo pirmenybių rungtynių su varžovais iš Italijos.

Skirtingų šaltinių duomenimis, "Malaga" veikiausiai sutiktų atsisveikinti su savo lyderiu už solidžią sumą - nuo 25 iki 40 milijonų eurų, tačiau, Madride leidžiamas dienraštis "Marca" svarsto, ar Isco yra tas žaidėjas, kurio žūtbūt reikia abiem Primeros grandams?

Neatmetama, kad tuo atveju, jei žaidėją pirktų "Barcelona" ar Madrido "Real", tai būtų daugiau apdairus taktinis manevras, užkertantis galimybes sustiprėti tiesioginiams oponentams kovoje dėl Ispanijos čempionato aukso.

Anot minėto dienraščio, pozicija, kurioje taip mėgsta rungtyniauti Isco, Madrido "Real" komandoje jau yra užimta ir čia pirmasis būsimojo trenerio pasirinkimas greičiausiai nekelia jokių klausimų.

Tai - Mesutas Ozilas. Vokietijos rinktinės narys buvo nepralenkiamas "Real" ekipoje pagal atliktu rezultatyvius perdavimus komandos draugams. Jei M. Ozilas ir toliau išlaikys tokią sportinę formą, Isco greičiausiai tektų daugiau laiko praleisti ne aikštėje, o ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Dar vienas įdomus aspektas - brazilo Kaka padėtis. Skelbiama, kad tuo atveju, jei "Real" vairą perimtų Carlo Ancelotti, geriausiam 2007 metų futbolininkui Madride būtų suteikta dar viena galimybė įrodyti savo vertę.

Dar vienas svarus argumentas prieš Isco įsigijimą, kurį nurodo "Marca", jaunimo akademijos auklėtinio Jese Rodriguezo progresas. Talentingas saugas praėjusiame sezone buvo vienas svarbiausių rezervinės "Real" komandos "Castilla" lyderių ir turėtų toliau tobulėti žaisdamas aukščiausio lygio futbolą pagrindinėje komandoje. Tuo atveju, jei Madrido sudėtį papildytų Isco, J. Rodriguezas greičiausiai būtų parduotas ar paskolintas kitam klubui.

Panaši situacija susiklosčiusi ir Ispanijos čempionės "Barcelona" gretose.

Vidurio ir atakuojančiųjų saugų pozicijose tvirtai jaučiasi Andresas Iniesta ir Xavi, o katalonų rezerve dar yra Cescas Fabregas, Thiago Alcantara. Vadinamojoje "false 9" pozicijoje dažnai mėgsta rungtyniauti ir Lionelis Messi, kuriam nuo šiol talkins ir Brazilijos futbolo pažiba Neymaras. Į pagrindinės Katalonijos ekipos gretas taip pat beldžiasi jaunasis Gerardas Deulofeu.

Ar Primeros grandai ryšis pakloti nemažą sumą už žaidėją vien tam, kad jis neatitektų amžiniems varžovams?

O gal situacija, kurioje du pešasi, laimės trečias ir kita Isco karjeros stotele taps klubas už Ispanijos ribų, pavyzdžiui, "Manchester City"?