Pasaulio ir Europos čempionai pamokė urugvajiečius (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Naktį iš sekmadienio į pirmadienį vyko 2013 metų FIFA Konfederacijų taurės rungtynės Brazilijoje.

Vėlyvu metu vykusiame mače susitiko pasaulio ir Europos čempionai ispanai ir urugvajiečiai. Nesunkią pergalę rezultatu 2-1 iškovojo Vicente Del Bosque auklėtiniai.


Soldado nukonkuravo Torresą ir Villą (AFP nuotr.)


Jau nuo pat rungtynių pradžios Europos čempionai pradėjo demonstruoti sau įprastą futbolą ir dominavo aikštėje. Pirmasis pavojingas epizodas buvo sukurtas 10-ąją minutę, kuomet į Urugvajaus vartų virpstą kamuolį pataikė Cescas Fabregasas.

Ilgai laukti pirmojo įvarčio neprireikė – vos po dešimties minučių Urugvajaus rinktinės vartininkas jau kamuolį traukė iš savų vartų. Įvartį pelnė Pedro, kurio smūgiuojamas kamuolys pataikė į Diego Lugano, o nuo gynėjo – į vartus.

Ispanai po įvarčio ir toliau kontroliavo kamuolį, tačiau 30-ąją minutę urugvajiečiai sukūrė pirmąjį pavojingą išpuolį, kuomet Luisas Suarezas į baudos aikštę pakėlė kamuolį, o Edinsono Cavani galva smūgiuojamas kamuolys pataikė tiesiai į Ikerą Casillasą.


Suarezo įvarčio nepakako Urugvajui (AFP nuotr.)


32-ąją minutę į Urugvajaus rinktinės vartus krito ir antrasis įvartis. Po puikaus C.Fabregaso perdavimo pasižymėjo puolėjo pozicijoje žaidžiantis Roberto Soldado. Per likusį pirmojo kėlinio laiką ispanai turėjo progų pasižymėti, tačiau rezultatas nebe pakito.

Antrajame kėlinyje Ispanijos „tiki-taka“ žaidimas toliau tęsėsi ir prie Fernando Muslera vartų buvo sukurta daug pavojingų epizodų.

Vis dėlto ispanams šiame susitikime nepavyko daugiau pelnyti įvarčio, tačiau rezultatą 88-ąją minutę sušvelnino Luisas Suarezas, kuris tolimu baudos smūgiu nuginklavo I.Casillasą.

Suaidėjus teisėjo švilpukui buvo skelbiama minimali, tačiau nesunki Ispanijos rinktinės pergalė, 2-1.

Ispanija 2 – 1 Urugvajus
20‘ [1 – 0] Pedro
32‘ [2 – 0] R.Soldado
88‘ [2 – 1] L.Suarez



B grupės turnyrinė lentelė:
(Vieta, rinktinė, sužaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)
1. Ispanija 1 1 0 0 1 3
2. Nigerija 0 0 0 0 0 0
3. Taitis 0 0 0 0 0 0
4. Urugvajus 1 0 1 0 -1 0