Konfederacijų taurės turnyro starte brazilai be vargo įveikė japonus (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Šiandien startavo vienas laukiamiausių vasaros futbolo renginių – 2013 metų FIFA Konfederacijų taurė, kuri vyksta Brazilijoje.

Pirmasis susitikimas įvyko A grupėje, kur savo žiūrovų palaikomi brazilai Nacionaliniame stadione susitiko su japonais. Lengvą ir pirmąją pergalę A grupėje iškovojo šeimininkai brazilai.

Pirmasis kėlinys prasidėjo Brazilijos rinktinės spaudimu. Jau 3-ąją minutę žiūrovus iš sėdimų vietų privertė atsistoti „Barcelona“ klubo puolėjas Neymaras, kuriam puikią progą sukūrė nuo Fredo krūtinės atšokęs kamuolys.


Brazilų gretose žibėjo Neymaras (SIPA nuotr.)


Po įvarčio ilgai laukti Japonijos futbolininkų atsako neprireikė. Keisuke Honda tolimu baudos smūgiu grasino brazilų vartininkui, tačiau pastarasis antruoju bandymu sugavo kamuolį.

Iki 19-os minutės brazilai ir toliau įrodinėjo savo pranašumą, nors įvarčių pelnyti nepavyko, tačiau japonai gynyboje turėjo išlieti daug prakaito, bet po gretos kontraatakos K.Honda dar kartą pabandė nuginkluoti J.Cesarą, tačiau QPR vartininkas ir toliau puikiai saugojo vartus.

Po kelių minučių į baudos aikštę prasiveržė Hulkas ir smūgiavo tiesiai į Japonijos futbolininkus – nuo kurių kamuolys atšoko į šoninį vartų virpstą. Per likusį laiką brazilai ir toliau spaudė varžovus. Kėlinio pabaigoje puikias progas pasižymėti turėjo Hulkas ir Fredas, tačiau jų smūgiai tikslo nepasiekė.


Honda ne kartą grasino Cesaro vartams (Reuters nuotr.)


Antrajame kėlinyje 2014 metų pasaulio šeimininkai iniciatyvos neprarado ir toliau įrodinėjo savo pranašumą. 48-ąją minutę rezultatą padvigubino „FC Vilnius“ komandoje rungtyniavęs Paulinho, kai puikų perdavimą iš krašto atliko gynėjas Dani Alvesas.

Po greito įvarčio antrajame kėlinyje žaidimas tapo apylygis, nors didesnis spaudimas jautėsi iš Brazilijos pusės, kurie dažniau kurdavo pavojingesnes progas nei jų varžovai.

Viena pavojingiausių Japonijos rinktinės progų buvo 71-ąją minutę, kuomet puikų smūgį į vartų plotą atliko Ryoichi Maeda, tačiau ir vėl brazilų vartininkas išgelbėjo nuo galimo įvarčio.

Galutinį tašką per pridėtą teisėjo laiką padėjo po keitimo pasirodęs jaunasis Jo. Puikų perdavimą puolėjui atliko Londono „Chelsea“ saugas Oscaras.

A grupėje brazilai pakilo į pirmąją vietą, tačiau rungtynes dar sužais Italijos ir Meksikos rinktinės.

Brazilija 3 – 0 Japonija
3‘ [1 – 0] Neymar
48‘ [2 – 0] Paulinho
90‘ [3 – 0] Jo



A grupės turnyrinė lentelė:
(Vieta, rinktinė, sužaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)
1. Brazilija 1 1 0 0 3 3
2. Italija 0 0 0 0 0 0
3. Meksika 0 0 0 0 0 0
4. Japonija 1 0 0 1 -3 0