Nauja Mourinho etiketė sau pačiam - nebe "ypatingasis", o "laimingasis" (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt

Mourinho pozavo žurnalistams (AP)

Jose Mourinho - nebe "ypatingasis", o "laimingasis". Tai jis pareiškė anšlaginėje ir daugiau nei 250 žurnalistų pritraukusioje spaudos konferencijoje, kurioje buvo pristatytas kaip naujasis Londono "Chelsea" treneris.

Anglijos klubą portugalas jau yra treniravęs 2004-2007 metais. Tuomet, atvykęs iš "Porto" po netikėto triumfo UEFA Čempionų lygoje, jau per pirmąjį pokalbį su žurnalistais jis save pavadino "ypatinguoju".

Dabar Mourinho tikina esąs ramesnis ir turįs daugiau žinių, todėl tikisi, kad tai atsispindės rezultatuose.

Padės patirtis

"Manau, kad esu ramesnis. Be to, niekada neturėjau tiek žinių, kiek dabar,- sakė Mourinho, kurio tone viso susitikimo su žurnalistais metu buvo gerokai mažiau įprastos ir savotiška įvaizdžio detale tapusios arogancijos. - Kai pradėjau karjerą 2000 metais, maniau, jog žinau viską, tačiau po tiek metų suvokiu, kad mokytis tenka kasdien.

"Nuotykiai, kuriuos patyriau Europoje, buvo fantastiški: išvydau daug šalių, skirtingų, kultūrų, žiniasklaidos. Dabar prasideda naujas etapas, nes man tik 50 metų - kaip treneris, esu gana jaunas."

Jis pridūrė nesąs nusivylęs, kad nesulaukė pasiūlymų perimti kitų dviejų Anglijos grandų - "Man Utd" ar "Man City" - vairą: "Esu ten, kur ir norėjau būti - nekeisčiau to į nieką kitą."

Ir pridūrė: "Mano karjera remiasi sėkme ir pergalėmis. Su kiekvienu klubu iškovojau trofėjų ir palikau skirtingas žymes. Tikiu, kad laimėsime ne mažiau, nei per pirmąjį mano karjeros čia tarpsnį."

Neigia konfliktą su Ambramovičiumi

Kai 2007 metais tik prasidėjus sezonui Mourinho paliko "Chelsea", žiniasklaida skelbė apie jo konfliktą su klubo savininku Romanu Abramovičiumi. Tačiau Mourinho pabrėžė, kad jų santykiai visuomet buvo geri.


"Chelsea" aistruoliai džiaugiasi naujuoju treneriu (Reuters)



"Kalbos apie konfliktą nėra tiesa,- tvirtino strategas. - Nuolatos skaitau, jog mes susipykome ir dėl to buvau atleistas. Paprasčiausiai abu sutikome, kad permainos yra geriausias sprendimas, todėl jį ir priėmėme, nors nebuvo lengva.

"Grįžtu, nes abu manome, kad esame geriausiame savo karjerų tarpsnyje, pasirengę dirbti kur kas geresnėmis sąlygomis. Manau, kad tai laiduos stabilumą."

Anksčiau portugalas pusiau juokais užsiminė nesibaiminąs atleidimo, nes už nutrauktą sutartį gautų milijoninę kompensaciją ir po kelių mėnesių be didesnių problemų susirastų naują darbą.

Tiki įveikęs "Barcelona" dominavimą

Į Angliją Mourinho atkeliauja iš Ispanijos, kur trejus metus treniravo Madrido "Real". Nors per šį laikotarpį jam pavyko iškovoti tik du prestižinius trofėjus: po kartą laimėti Ispanijos čempionatą bei Karaliaus taurę, portugalas tikina įveikęs "Barcelona" dominavimą.

Komentuodamas Katalonijos klubo saugo Andreso Iniestos teiginį, jog savo išsišokančiu elgesiu pakenkė Ispanijos futbolui, treneris atkirto: "Pakenkiau nebent tuo, kad būdamas treneriu sugrioviau "Barcelona" dominavimą. Jie dominavo, dominavo, dominavo ir atrodė, kad tam nebus pabaigos.

"Tačiau "Real" laimėjo taurės finalą, Supertaurę, laimėjo prieš "Barcelona" jų aikštėje, laimėjo Ispanijos čempionatą surinkdama 100 taškų ir įmušdama 121 įvartį. Buvome geriausia komanda Ispanijos pirmenybių istorijoje."

Vaizdai iš spaudos konferencijos: