Pique: sportinę priešpriešą Mourinho bandė perkelti į žiniasklaidą © Eurofootball.lt
"Barcelona" gynėjas Gerardas Pique mano, kad buvęs Madrido "Real" treneris pernelyg įsijautė į žodžių karą ir sportinę dviejų stipriausių Ispanijos futbolo klubų priešpriešą mėgino perkelti į žiniasklaidą.

Anot futbolininko, bendraudamas su žurnalistais Jose Mourinho labai dažnai svaidėsi prieštaringais pareiškimais ir tai sutrukdė jo vadovaujamai komandai susikaupti bei visą save atiduoti svarbiausiam darbui - futbolo žaidimui.

"Tai yra arši sportinė priešprieša, tačiau tai tik futbolas, - apie "Barcelona" ir Madrido "Real" dvikovas kalbėjo Pique. - Šią priešpriešą Mourinho perkėlė į spaudos konferencijas. Jis tiesiog pamiršo, kad futbole nugalėtojai paaiškėja aikštėse, kur turi laimėti tais ginklais, kuriuos turi".

Kaip teigia "Barcelona" gynėjas, tokių dalykų Ispanijoje iki šiol nėra buvę: "Mourinho tiesiog norėjo vadovauti žiniasklaidai".

Pique pritarė ir jo komandos draugai Katalonijos klube bei Ispanijos rinktinėje.

"Aš manau, kad Mourinho pakenkė Ispanijos futbolo reputacijai. Jo buvimas čia padarė daugiau žalos, nei davė naudos", - tvirtino Andresas Iniesta.

"Nenoriu, kad žmonės manytų, jog aš nuolat kritikuoju Mourinho, tačiau man nepatinka, kaip žaisdavo jo vadovaujama komanda. Zinedine'o Zidane'o ir Roberto Carloso laikų "Real" buvo neįtikėtinai gera komanda. Jie dominavo visoje aikštėje ir tą reikia pripažinti. Ta komanda buvo tokia pat puiki, kaip ir žymioji "Quinta de Butre" ekipa. Tačiau nė vienas didis klubas negali žaisti taip, kaip rungtyniavo Mourinho "Real", - įsitikinęs Xavi.