Buvęs Anglijos rinktinės treneris: komercinė "Premier" lygos sėkmė griauna šalies rinktinę © Eurofootball.lt
Buvęs Anglijos rinktinės treneris Grahamas Tayloras įsitikinęs, kad "Premier" lygos komercinė sėkmė griauna nacionalinės ekipos ateities perspektyvas.

Naujausias tyrimas rodo, kad anglų pilietybės jaunų futbolininkų (iki 21 metų) sužaistų minučių skaičius "Premier" lygoje pasiekė antirekordinį lygį. Tai laikoma viena priežasčių dėl prastų šalies rezultatų tarptautinėje arenoje: jaunimo rinktinė šeštadienį pasitraukė iš Europos čempionato jau po grupių etapo, o nacionalinė rinktinė nėra peržengusi jokio prestižinio turnyro ketvirtfinalio barjero dar nuo 1996-ųjų.

"Žvelgiant į komercinius rodiklius, "Premier" lyga yra nepaprastai sėkmingas projektas, bet to kaina - anglų žaidėjai,- sakė 1990-1993 metais rinktinei vadovavęs Tayloras. - Manau, kad nieko kito negalėjome tikėtis. Į futbolą plaukia didžiulės piniginės investicijos, todėl geriausi klubai turi galimybių ieškoti geriausių futbolininkų visame pasaulyje, o ne savo šalyje. Tarkime, jei "Man City" treneriu taps Manuelis Pellegrini, būsiu ypatingai nustebęs jam įsigijus bent vieną anglą."

Statistika rodo, kad mažiau nei trečdalis visų "Premier" lygos žaidėjų turi teisę atstovauti Anglijos rinktinei, kai tuo tarpu analogiškas Vokietijos "Bundesligos" santykis siekia 50%.