Stankevičius: nepadarėme to, ko iš mūsų laukė Lietuva © Eurofootball.lt
Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjai po rungtynių su Graikija interviu žiniasklaidai teigė, kad neblogai pavyko palaikyti kamuolį, tačiau labiausiai trūko aštresnio žaidimo puolime.

Kapitonas, gynėjas Marius Stankevičius
: „Apmaudu pralaimėti dar kartą. Pasiteisinimo nėra, nes esame kur esame. Buvo įdomių epizodų, kuriuos sužaidėme neblogai. Tačiau galima dar viską gerinti. Kartais pritrūkdavo kokybės, kartais perdegdavome. Tuo labiau, kad yra nemažai jaunų žaidėjų, kurie ateityje ves rinktinę į priekį. Klydome kai kuriuose epizoduose, kuriuose neturėjome klysti.

Graikijos rinktinė nesukūrė daug progų. Įvartis buvo apmaudus, nesusižiūrėjimas. Pačioje pabaigoje varžovai galėjo įmušti dar kartą, tačiau mūsų mintys tuo metu jau buvo puolime ir atsivėrėme gynyboje.

Treneris norėjo, kad palaikytume kamuolį, kad kaip krašto saugas prisiimčiau daugiau atsakomybės. Tas pavyko neblogai, bet rungtynės nebuvo pačios geriausios. Nepadarėme to, ko laukia Lietuva. Bet nuo to esmė nesikeičia. Norime tobulėti ir gerinti savo futbolą. Galbūt dar nėra to pasitikėjimo jauniems žaidėjams. Tačiau mūsų komandoje visi esame vienodi. Turime prisiimti atsakomybę kartu."

Gynėjas Valdemar Borovskij
: „Manau, kad rungtynės buvo gana geros. Atakavome, turėjome progų. Pirmajame kėlinyje varžovai turėjo tik vieną realią progą ir įmušė. Kaip ir kiekvieną kartą ėjome pasiimti trijų taškų. Bandėme atakuoti, parodyti gražų futbolą. Į rinktinę grįžti labai malonu. Ačiū sirgaliams už palaikymą."

Puolėjas Deivydas Matulevičius
: „Graikų futbolas visada buvo labiau gynybinis. Sunku juos pramušti. Turėjome keletą progų, bet nepasisekė. Trūko šiek tiek laimės. Manau, kad atrodėme geriau, bet graikai išnaudojo savo progą. Mes savo šansų neišnaudojome. Bet manau, kad einame tinkame linkme. Nebijome laikyti kamuolį, stengėmės žaisti futbolą."

Saugas Mindaugas Kalonas
: „Žaidimą mes kontroliavome daugiau, tačiau viena klaida nulėmė visą rungtynių eigą. Bandėme viską, ir kontratakuoti. Tačiau graikai buvo labai gerai pasiruošę. Galbūt priekyje pritrūko agresyvumo ir greitesnio žaidimo. Rungtynių pradžioje tikėjausi, kad bus perdavimas atgal, todėl buvau pusę žingsnio priekyje. Treneris po rungtynių prašė nenuleisti galvų. Liko dar ketverios rungtynės, kovosime dėl trečiosios vietos."

Saugas Edgaras Česnauskis
: „Buvo apylygė dvikova. Nei varžovai turėjo daug progų, nei mes. Gaila, kad padarėme vieną klaidą, kuri nulėmė rezultatą. Pritrūko tikslumo priekyje. Viduryje aikštės palaikėme kamuolį, viskas gerai. Bet pritrūkdavo paskutinio perdavimo, paskutinio smūgio. Nepaisant rezultato, jautėme žiūrovų palaikymą."

Vartininkas Emilijus Zubas
: „Norėjosi laimėti ar bent sužaisti lygiosiomis. Pralaimėjome 0:1, tačiau iniciatyva bent jau antrajame kėlinyje buvo mūsų. Gaila, kad nepavyko įmušti įvarčio. Tikėjausi, kad turėsiu daugiau darbo. Varžovai buvo favoritai, bet turėjo tik kelias atakas, bet įmušė. Šiek tiek nesusikalbėjome su Sauliumi Mikoliūnu, galbūt galėjau palikti vartus - ir krito įvartis. Manau, kad lygiųjų tikrai buvome verti. Pritrūko aštrumo prie varžovų vartų."

Gynėjas Tadas Kijanskas:
„Manau, kad rungtynės buvo gana apylygės. Graikai atidavė mums iniciatyvą. Mums visada būdavo sunku žaisti „pirmu numeriu". Bandėme kurti progas, laikėme kamuolį. Bet didelių progų prie graikų vartų nepavyko sukurti. Trūko užbaigimo aštrumo puolime. Treneris pozityviai atsiliepė apie rungtynes, kad mato pliusus mūsų žaidime. Aišku, pralaimėjimas yra pralaimėjimas, todėl nelabai yra kuo džiaugtis."