Laszlo: palikome aikštę aukštai pakelta galva © Eurofootball.lt
Lietuvos rinktinės treneris Csaba Laszlo po pralaimėjimo Graikijai nebuvo nusivylęs ir tikino turįs ambicijų užimti grupėje trečią vietą.

"Turiu pagirti komandą, nes ji nenusipelnė pralaimėti. Nors negalime lygintis su varžovais pagal daugelį aspektų, be vienintelio įvarčio graikai mažai ką sukūrė. Po šio epizodo stengėmės žaisti atvirai ir įmušti. Svarbu, kad puolėme, o nebuvome užsidarę gynyboje. Tai padeda ugdyti jaunus žaidėjus,- spaudos konferencijoje kalbėjo strategas iš Vengrijos.

"Dabar mūsų tikslas - trečioji vieta. Slovakija šį vakarą išvykoje sužaidė lygiosiomis su Lichtenšteinu, o tai dar sykį įrodo, kaip sunku varžytis tarptautiniuose turnyruose. Nors, žinoma, dėl savos komandos apmaudu, kad, pavyzdžiui, Kęstučio Ivaškevičiaus smūgis iš toli nebuvo tikslus."

Atsakydamas į "EuroFootball.lt" žurnalisto klausimą Laszlo pridūrė šiame atrankos cikle matąs bendrą žaidimo tobulėjimo tendenciją: "Negalima iškart šokti į gilų vandenį, jei nemoki plaukti. Šį vakarą į aikštę žengė jaunieji Tadas Eliošius ir Artūras Žulpa, tačiau tam, kad po truputį pasikeistų karta, reikia laiko. Pakeisti Deividą Šemberą, Marių Stankevičių ir kitus nėra lengva. Bet šį sykį, lyginant su pirmąja dvikova prieš graikus, žaidė vos keli tie patys žaidėjai, nes komandoje yra vis daugiau jaunų futbolininkų.

"Galbūt šiame cikle nusileisime graikams ir bosniams, tačiau, jei palygintume šių valstybių nacionalinius čempionatus su Lietuvos, suvoktume, kokia didelė praraja juos skiria. Mano tikslas - atrasti ir atskleisti dar vieną Matulevičių ar kitos pozicijos žaidėją, kurie leistų man turėti didesnį taktinį pasirinkimą. Tačiau mes tikrai tobulėjame. Saugų grandyje atsiranda daugiau stabilumo, bet trūksta aštrumo atakos pabaigoje. Mūsų tikslas buvo mažiausiai lygiosios ir trūko tikrai nedaug."

Anot trenerio, oponentai simuliavo nedideles traumas ir tikslingai tempė laiką, tačiau tai - patirties įrodymas. "Teisėjas turėjo pridėti bent dešimt minučių, tačiau sugebėjimas išnaudoti kiekvieną situaciją, pagulėti ant vejos po pražangos, pristabdyti tempą taip pat yra patirties įrodymas. Gerbiu varžovus: graikai įrodė savo pranašumą vien tuo, kad realizavo tą vieną progą. Sugebėti įmušti išnaudojant vienintelę progą taip pat yra meistriškumo įrodymas."