Lietuviams ir antrą kartą nepavyko peržengti Graikijos barjero (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
<

Aikštėje netruko kietos kovos (AP)

Lietuvos futbolo federacijos stadione Vilniuje gausiai susirinkę žiūrovai neįkvėpė Lietuvos rinktinės pergalei - 2014 metų pasaulio čempionato atrankos turnyro G grupės mače Csaba Laszlo auklėtiniai ir antrą kartą nusileido Graikijai. Šį sykį - 0-1.

Pirmoji dvikova praėjusių metų rudenį Pirėjuje baigėsi 2004 metų Europos čempionų pergale 2-0.

Susiję: [link="http://www.eurofootball.lt/nw_index.php?page=nw_news&id=30745"]Laszlo: tobulėjame ir nebeužsidarome gynyboje, bet mums dar reikia laiko[/link]

Vienintelį įvartį - ir pirmąjį per karjerą rinktinėje - 21 minutę įmušė Italijos "Bologna" klubo puolėjas Lazaros Christodoulopoulos. Po puikaus perdavimo iš kairiojo atakos krašto jis pabėgo nuo gynėjo pozicijoje žaidusio Sauliaus Mikoliūno ir stipriu smūgiu galva nepaliko vilčių nacionalinėje komandoje debiutavusiam vartininkui Emilijui Zubui.


Mikoliūnui nepavyko pagauti Christadopouloso (AP)

Ir iki šio epizodo, ir po jo iniciatyva dažnomis atkarpomis priklausė lietuviams, bet pralaužti tankios graikų gynybos vieninteliam atakos smaigalyje žaidusiam Deividui Matulevičiui taip ir nepavyko. Nors kai kuriais epizodais rinktinės žaidėjai džiugino žiūrovus trumpų ir tikslių perdavimų gausa, paskutiniame aikštės trečdalyje pritrūkdavo tikslumo bei aštrumo, todėl svečiai apsigindavo.

Bene realiausią šansą pačioje mačo pradžioje turėjo Mindaugas Kalonas, bet jo smūgis buvo pernelyg silpnas, o kiek vėliau Mindaugo Pankos bandymą atrėmė vartininkas Orestis Karnezis. Antrajame kėlinyje išsiskyrė vienintelis Kęstučio Ivaškevičiaus smūgis iš toli, po kurio kamuolys praskriejo greta virpsto.

<

Graikai sėkmingai stabdė Matulevičių (AFP)

Turėdami teritorinę iniciatyvą šeimininkai palikdavo galimybių graikų kontratakoms ir už tai vos nebuvo nubausti: antrojo kėlinio pradžioje visiškai vienas paliktas Theofanis Gekas galva nesugebėjo įveikti Zubo, o dvikovai artėjant į pabaigą Dmitris Salpingidis iš arti galingu šūviu sudrebino skersinį.

Šis pralaimėjimas iš esmės reiškia, kad Lietuvos rinktinė praranda galimybes kovoti dėl vienos iš pirmųjų dviejų vietų grupėje, kurios suteikia šansą patekti į pasaulio čempionato finalinį etapą. To spaudos konferencijoje neslėpė ir treneris Laszlo, teigęs, kad dabar komandos tikslas - užimti grupėje trečią vietą ir pradėti dėti pamatus 2016 metų Europos čempionato atrankos turnyrui, kuriame sėkmė nusišypsos nebe 16-ai, o 24-oms šalims.

Lietuva 0 - 1 Graikija
20' [0 - 1] L.Christodoulopoulos

Svarbiausi epizodai:



Viso mačo įrašas:



Sudėtys:

Lietuva: Emilijus Zubas, Saulius Mikoliūnas (73 min. Artūras Žulpa), Tadas Kijanskas, Tomas Mikuckis, Valdemar Borovskij, Edgaras Česnauskis, Kęstutis Ivaškevičius (86 min. Tadas Eliošius) , Mindaugas Panka, Mindaugas Kalonas, Marius Stankevičius, Deivydas Matulevičius (86 min. Deividas Česnauskis).

Atsarginiai: Armantas Vitkauskas, Paulius Grybauskas, Arūnas Klimavičius, Mantas Fridrikas, Andrius Bartkus, Vaidas Šilėnas, Mantas Kuklys, Vytautas Lukša, Fedor Černych.

Graikija: Orestis Karnezis, Vassilis Torossidis, Jose Holebas (46 min. Giorgos Tzavellas), Kostas Manolas, Sokratis Papastathopoulos, Giannis Maniatis, Kostas Katsouranis (85 min. Alexandros Tziolis), Giorgos Karagounis, Lazaros Christodoulopoulos, Giorgios Samaras, Theofanis Gekas (65 min. Dimitris Salpingidis).

Atsarginiai: Michalis SIfakis, Panagiotis Kone, Kostas Mitroglou, Loukas Vyntra, Sotiris Ninis, Kostas Fortounis, Panagiotis Tachtsidis.

Statistika:

Smūgiai į vartų plotą: 3-3
Smūgiai link vartų: 4-2
Kampiniai: 5-3
Pražangos: 14-11
Geltonos kortelės: 1-3

Kiti G grupės mačų rezultatai:

Latvija 0 - 5 Bosnija ir Hercegovina
48' [0 - 1] S.Lulic
53' [0 - 2] V.Ibisevic
63' [0 - 3] H.Medunjanin
80' [0 - 4] M.Pjanic
82' [0 - 5] E.Dzeko

11' iš aikštės pašalintas A.Fertovs (Latvija)

Lichtenšteinas 1 - 1 Slovakija
13' [1 - 0] M.Buchel
73' [1 - 1] J.Durica

G grupės turnyrinė lentelė:
(vieta, rinktinė, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)

1.Bosnija ir Hercegovina651023-316
2.Graikija64117-413
3.Slovakija62317-99
4.Lietuva61234-85
5.Latvija61146-144
6.Lichtenšteinas60243-162


Likusios atrankos turnyro rungtynės:

Rugsėjo 6 d.:

Lichtenšteinas - Graikija
Bosnija ir Hercegovina - Slovakija
Latvija - Lietuva

Rugsėjo 10 d.:
Graikija - Latvija
Slovakija - Bosnija ir Hercegovina
Lietuva - Lichtenšteinas

Spalio 11 d.:
Graikija - Slovakija
Bosnija ir Hercegovina - Lichtenšteinas
Lietuva - Latvija

Spalio 15 d.:

Graikija - Lichtenšteinas
Lietuva - Bosnija ir Hercegovina
Latvija - Slovakija