Graikų treneris F.Santosas: prieš Lietuvą sunku laimėti © Eurofootball.lt
Graikijos rinktinės vyriausiasis treneris Fernando Santosas prieš artėjantį mūšį su Lietuvos komanda pagarbiai atsiliepė apie mūsiškius, tačiau teigė galvojantis tik apie pergalę.

"Mums tai svarbios rungtynės, nes mūsų ambicijos - kitais metais rungtyniauti Pasaulio čempionate. Tam, kad šį tikslą pasiektume turime laimėti visas likusias rungtynes, pradedant nuo rytojaus", - spaudos konferencijoje dvikovos išvakarėse kalbėjo portugalas.

Paprašytas išskirti pavojingiausius lietuvių žaidėjus, F.Santosas teigė to nedarantis: "Niekada nesusitelkiame ties keliais žaidėjais. Ne todėl, kad jie Lietuvos komandoje būtų prasti, o todėl, kad reikia į varžovus žiūrėti kaip į bendrą komandą.

Pasak F.Santoso pergalei reikia atrasti varžovų silpnąsias vietas gynyboje ir puolime. "Lietuva yra gerai organizuota komanda, prieš kurią sunku laimėti. Tai įrodė jūsų iškovotos dvejos lygiosios rungtynėse su Slovakija", - teigė portugalas.

Graikijos rinktinės sudėtį sudaro 21-as žaidėjas, iš jų 15-a atstovauja užsienio klubams. Daugiausiai - 5 - žaidžia Italijos klubuose.

Graikų žiniasklaidos teigimu, komandos vartus saugos Orestis Karnezis, gynybos viduryje žais Sokratis Papastathopoulos ir Kostas Manolas, kraštuose - Vassilis Torosidis bei Jose Holebas.

Aikštės viduryje graikai turės veteranus, Europos čempionus Kostas Katsouranis, Giorgos Karagounis bei universalųjį Giannis Maniatis. Kraštuose turėtų žaisti Giorgos Samaras ir Lazaros Christodoulopoulos, atakos smaigalyje - Theofanis Gekas.

Lietuvos ir Graikijos rinktinės susitinka penktadienį LFF stadione. Rungtynių pradžia - 21 valandą 45 minučių.