Zubas arba "Zubasaretta" - geriausias Lenkijos čempionato vartininkas! (VIDEO) © Eurofootball.lt
Kylanti Lietuvos futbolo žvaigždė Emilijus Zubas išrinktas geriausiu Lenkijos aukščiausios lygos vartininku.

Belchatovo GKS marškinėlius vilkintis 22 metų, 190 cm ūgio futbolininkas kaimyninėje šalyje praleido vos pusmetį, tačiau įspūdingu žaidimu sužavėjo trenerius bei ekspertus. Iš pradžių, nepraleidęs įvarčio beveik 500 gryno žaidimo minučių, jis buvo pripažintas geriausiu lygos mėnesio žaidėju, o galiausiai susilaukė dar rimtesnio įvertinimo.

Dėl pavardės panašumo su legendiniu ispanų vartininku Andoni Zubizarreta jau pramintas "Zubasaretta", Zubas įspūdingu žaidimu padėjo GKS nepralaimėti paskutinių aštuonių sezono mačų ir iškovoti penkias pergales. Nepaisant to, tragiška sezono pradžia lėmė, kad ekipa per plauką liko paskutinėje šešioliktoje vietoje ir iškrito į žemesnį divizioną.

Nėra abejonių, kad kitą sezoną lietuvis nežais Belchatove. Jis formaliai priklauso Rygos "Dauguva" klubui, iš kurio lenkams buvo paskolintas, tačiau negrįš ir į Latviją. Kalbama, kad juo domisi tokios ekipos kaip čempionė Varšuvos "Legia", kurios peržiūroje Zubas jau yra dalyvavęs, o taip pat legendinis "Liverpool".

Puikią progą parodyti save tarptautinėje arenoje Zubas turės jau šį penktadienį. Dėl pagrindinio vartininko Žydrūno Karčemarsko traumos, jis gins nacionalinės rinktinės vartus Vilniuje vyksiančioje pasaulio čempionato atrankos turnyro dvikovoje su Graikija.

Zubo žaidimo akimirkos: