Oficialu: 57 milijonus eurų kainavęs Neymaras tapo "Barcelona" žaidėju (VIDEO) © Eurofootball.lt
Brazilijos futbolo talentas Neymaras oficialiai tapo "Barcelona" klubo žaidėju. Katalonijos klubas pagaliau atskleidė ir žaidėjo kainą: už jį sumokėti 57 milijonus eurų, kurie per penkerius metus bus paskirstyti "Santos" ekipai, kompanijai "DIS" bei investitorių grupei "Teisa".

Pirmadienio popietę puolėjas Katalonijos ekipos būstinėje su "Barcelona" pasirašė penkerių metų sutartį, galiosiančią iki 2018-ųjų vasaros. Prieš tai buvo sutvarkyti kiti formalumai, tokie kaip medicininė apžiūra, po kurios konstatuota, kad 174 centimetrų ūgio ir 64,5 kilogramo sveriantis 21 metų Neymaras da Silva Santosas Junioras yra visiškai sveikas.

Ispanijos čempionai tradiciškai "apšarvavo" naująją savo žvaigždę įspūdinga išpirka. Ji siekia 190 milijonų eurų. Tiek turėtų sumokėti bet kuri kita ekipa, panorusi įsigyti puolėją be tiesioginių derybų su "Barcelona".

Taip pat sutarta, kad "Barcelona" ir "Santos" sužais dvejas draugiškas rungtynes. Vienas mačas vyks Camp Nou stadione, kitas - Brazilijoje. Katalonijos klubas taip pat gavo pirmumo teisę į tris "Santos" futbolininkus pasirinktinai, jei tik Ispanijos čempionai pareikš savo interesus ir pageidaus juos įsigyti.

Neoficialiais duomenimis, Neymaras per sezoną uždirbs apie 7 milijonus eurų.

Katalonijos ekipos naujoko pristatymo ceremoniją Camp Nou stadione nušvietė 334 akredituoti žurnalistai, o iš tribūnų ją stebėjo daugiau kaip 55 tūkstančiai sirgalių.

Neymaro pristatymas: