Graikai pisibijo dirbtinės dangos Vilniuje, bet laiko save stipresniais už lietuvius © Eurofootball.lt
Graikijos rinktinė atvyksta į Vilnių su vieninteliu tikslu - iškovoti pergalę. Kitos išeities Fernando Santoso auklėtiniai neturi, antraip viltys užimti pirmą vietą ir iškovoti automatinį kelialapį į planetos pirmenybes gerokai sumenks.

2004 metų Senojo žemyno pirmenybių nugalėtojai atrankos turnyro G grupėje su 10 taškų užima antrą vietą. Jų padėtį sukomplikavo šių metų pradžioje patirtas skaudus pralaimėjimas Bosnijai ir Hercegovinai 1-3, po kurio bosniai turnyrinėje lentelėje atitrūko nuo pagrindinio varžovo trimis taškais.

Tuo metu Lietuva per penkis mačus surinko 5 taškus ir žengia ketvirtoje vietoje, į priekį taip pat praleisdama Slovakiją (8 tšk), bet neprarasdama vilčių pakovoti dėl aukštesnių vietų.

Nesitiki lengvos pergalės

"Neturime galvoti apie praėjusį mačą su bosniais - tai bus kitos rungtynės,- apie kelionę į Vilnių kalbėjo Graikijos rinktinės kapitonas Giorgios Karagounis. - Esame susikaupę, rimtai nusiteikę ir jaučiamės stipresni, todėl kovosime tik dėl pergalės."

Patyręs 36 metų futbolininkas pripažino, kad žaisti ant dirbtinės dangos bus iššūkis: "Žinoma, mes neturime patirties žaisti ant sintetinės aikštės, tai nebus palankus faktorius. Tačiau dvikova pernelyg svarbi, kad galėtume tuo pasiteisinti."

Londono "Fulham" klubo marškinėlius vilkintis Karagounis gyrė Lietuvos rinktinę: "Jie pasiekė du gerus rezultatus rungtynėse su Slovakija (abu mačai baigėsi lygiosiomis 1-1 - aut. past.), todėl turėsime būti atsargūs. Dvikova su mumis jiems suteiks papildomos motyvacijos, tad turėsime atiduoti visas jėgas, jei norime pasiekti palankų rezultatą. Galbūt teoriškai šios rungtynės atrodo lengvesnės nei su kai kuriais kitais varžovais, bet taip nusiteikus galima smarkiai nudegti."

Neišvengė traumų

Graikų rinktinę prieš išvyką praretino traumos. Sudėtyje nėra vienos ryškiausių žvaigždžių Kyriakos Papadopoulos, žaisti negalės ir Stelios Malezas, Avraamas Papadopoulos ir Nikos Spyropoulos.

Be to, jau rengiantis rungtynėms su Lietuva traumą patyrė "Roma" gynėjas Vassilis Torosidis. Kol kas neaišku, ar medikai leis jam žengti į aikštę.

"Gaila, kad dėl traumų nesame visi kartu. Tačiau esu tikras, kad tie, kurie atstovaus komandai, yra tam pasirengę ir atiduos visas jėgas,- teigė Dortmundo "Borussia" gynėjas Sokratis Papastathopoulos. - Norime laimėti visas likusias rungtynes ir užimti grupėje pirmą vietą. Vilniuje galime žengti pirmą svarbų žingsnį, nors lengva nebus, kadangi teks žaisti ant dirbtinės dangos."

Ir pridūrė: "Dvikova bus sunki, tačiau negalime teisintis nuovargiu po sezono ar tuo, kad žaisime ne visos sudėties. Reikia trijų taškų."