Perspektyvusis G.Deulofeu gali būti paskolintas "Borussia" ekipai © Eurofootball.lt
Vienas perspektyviausių "Barcelona" jaunimo akademijos futbolininkų ateinančiame sezone gali papildyti Čempionų lygos finalininkų gretas.

Pasak dienraščių "Sport" ir "El Mundo Deportivo", Katalonijos klubas svarsti galimybę savo rezervinės komandos puolėją Gerardą Deulofeu paskolinti Dortmundo "Borussia" ekipai.

Gegužės viduryje "Barcelona" oficialiai patvirtino pasiekusi susitarimą su puolėju dėl jo kontrakto pratęsimo iki 2017-ųjų vasaros, tad dabar svarstomos tolesnės G. Deulofeu karjeros perspektyvos - perkelti futbolininką į pagrindinę sudėtį ar paskolinti pajėgiam klubui. Teigiama, jog Ispanijos čempionai pageidautų žaidėją skolinti komandai, rungtyniausiančiai Čempionų lygoje.

Neoficialiais duomenimis, pats G. Deulofeu neprieštarautų vienam sezonui persikelti į San Sebastiano "Real Sociedad", tačiau dėl teisės kitame sezone žaisti Čempionų lygos atrankoje kovojanti baskų ekipa 37-ajame Ispanijos čempionato ture susikomplikavo savo padėtį. Philippe'o Montaniero auklėtiniai lygiosiomis 3:3 baigė mačą su Madrido "Real" ir į priekį praleido "Valencia" vienuolikę. Šiuo metu San Sebastiano ekipa yra penktoje pozicijoje, tad viskas turėtų paaiškėti paskutiniajame Primeros ture.

Čempionų lygos finalininkė Dortmundo "Borussia" jaunam katalonų talentui taip pat turėtų būti patrauklia karjeros stotele, o Jurgeno Kloppo ekipos propaguojamas žaidimo stilius tiktų talentingam puolėjui.

Pasak "El Mundo Deportivo", Ispanijos čempionai taip pat svarsto galimybę G. Deulofeu paskolinti Amsterdamo "Ajax", tačiau teigiama, kad Olandijos nacionalinių pirmenybių lygis kiek per žemas vienam perspeketyviausių Katalonijos jaunimo akademijos auklėtinių.