F.Perezas: už Neymarą mes siūlėme dvigubai daugiau © Eurofootball.lt
Prieš kelias dienas naujoji Ispanijos čempionė „Barcelona“ oficialiai paskelbė apie „Santos“ ir Brazilijos rinktinės talento Neymaro įsigijimą.

Katalonijos klubas oficialiai perėjimo sumos nepranešė, tačiau futbolo pasaulyje kalbama, kad „Barca“ Brazilijos klubui už 21-erių puolėją sumokėjo 25-30 mln. eurų, o Neymarui pasiūlė 7 mln. eurų metinį atlyginimą.

Yra žinoma, kad „Santos“ klubas turėjo tik 55 proc. teisių į futbolininką, o likę 45 proc. priklausė kompanijai DIS ir investitorių grupei „Teisa“, tačiau neaišku, ar katalonai išpirkinėjo likusias teises.

Pasak Ispanijos sporto dienraščio „El Mundo Deportivo“, kai kurie teisininkai tvirtina, kad to daryti visiškai nebūtina ir klubui užtenka turėti daugiau nei 50 proc. teisių į žaidėją.

Bet kuriuo atveju, Madrido „Real“ prezidentas Florentino Perezas pareiškė, kad Ispanijos sostinės komanda „Santos“ klubui ir pačiam Neymarui siūlė dvigubai daugiau pinigų už žaidimą „Real“ ekipoje.

Anot kito Ispanijos dienraščio „Marca“, Katalonijos klubui Neymaro išpirkimas iš viso kainavo iki 55 mln. eurų – tai reiškia, kad „Real“ buvo pasiryžę pakloti virš 100 mln. eurų. Tokiu atveju Neymaras būtų tapęs visų laikų brangiausiu pasaulio futbolininku.

Vis dėlto brazilas pasirinko „Barcą“, o katalonų treneris Tito Vilanova pasveikino puolėją, jog šis visų pirma žiūrėjo ne į pinigus.

„Barcelona“ klubas paprastai viešai paskelbia apie naujų futbolininkų įsigijimo aplinkybes ir sutarčių detales, tad greitai turėtume sužinoti visą tiesą, kiek iš tikro katalonams kainavo Brazilijos futbolo talentas.