"El Mundo Deportivo": E.Abidalis paliks "Barceloną" © Eurofootball.lt
ešerius metus su pertraukomis trukusi Erico Abidalio karjera "Barcelona" klube - baigta, tvirtina Katalonijoje leidžiamas sporto dienraštis "El Mundo Deportivo".

Pasak minėto leidimio, ketvirtadienį futbolininkas kartu su "Barcelona" prezidentu Sandro Roselliu surengs spaudos konferenciją, kurioje paaiškins savo apsisprendimo motyvus.

Neoficialiais duomenimis, 33 metų prancūzas neslepia noro rungtyniauti toliau, tačiau atrodo, jog sveikatos problemos vis tik užkirto jam kelią žaisti aukščiausiu lygiu ir futbolininkas tiesiog neatitinka "Barcelona" gynėjams keliamų reikalavimų.

Tvirtinama, kad E. Abidalis turėtų grįžtį į "Barcą" baigęs savo profesionalo karjerą. Jam greičiausiai būtų pasiūlytas Katalonijos klubo ambasadoriaus postas.

2007 metais "Barcelona" E. Abidalį už 15 milijonų eurų įsigijo iš Lyono "Olympique" ekipos. Katalonijos klube prancūzas pakeitė išvykusį veteraną Sylvinho.

Gynėjo sveikatos problemos prasidėjo 2011-ųjų pavasarį, kuomet Katalonijos klubas pranešė šokiruojančią žinią - E. Abidalio kepenyse buvo aptiktas auglys. Žaidėjas netrukus buvo operuotas ir spėjo pasveikti iki Čempionų lygos finalo, kuriame "Barcelona" įveikė "Manchester United" vienuolikę. Po pergalės komandos draugai prancūzui suteikė teisę pirmajam į viršų pakelti iškovotą trofėjų.

2011-2012 metų sezoną E. Abidalis kaip įprasta pradėjo su komanda, vis dėlto praėjusių metų kovą buvo pranešta, kad vėžio auglys futbolininko kepenyse atsinaujino ir jam teks atlikti minėto organo persodinimo operaciją. Kepenų dalį E. Abidaliui paaukojo pusbrolis Gerardas. 2012 m. balandį žaidėjui sėkmingai buvo atlikta chirurginė intervencija bei implantuotos donoro kepenys.

Nuo tada "Barcelona" medikų nuolat stebimas E. Abidalis pradėjo ilgą ir itin sudėtingą reabilitacijos procesą. Tik 2012-ųjų gruodį gynėjui buvo leista neriboti fizinio krūvio treniruotėse.