R.Martinezas - realiausias pretendentas perimti "Everton" vairą © Eurofootball.lt
Pagrindiniu pretendentu tapti Liverpulio „Everton“ komandos strategu tapo FA taurę su „Wigan“ ekipa laimėjęs Roberto Martinezas, praneša „The Telegraph“.

Iš „Manchester United“ klubo pasitraukus Serui Alexui Fergusonui, škoto pėdomis sekti buvo pasirinktas „Everton“ strategas Davidas Moyesas, todėl dabar „irisai“ ieško, kuris specialistas galėtų perimti klubo vadžias.

Tarp kandidatų taip pat minimi „Cardiff City“ vairininkas Malky Mackay‘us, „Brighton & Hove Albion“ strategas Gusas Poyet, buvęs Londono „Chelsea“ treneris Roberto Di Matteo ir šiuo metu „Molde“ klubą treniruojantis buvęs „Manchester United“ puolėjas Ole Gunnaras Solksjaeras.

Perspektyvus „Wigan“ treneris R.Martinezas pagrindiniu pretendentu perimti Liverpulio klubo vairą tapo tada, kai tapo aišku, kad jo dabartinei komandai teks prisiminti antrojo Anglijos futbolo diviziono ypatumus.

Ispanas šį sezoną su klubu sugebėjo laimėti FA taurę, turnyro finale įveikdamas savo oponentą Roberto Mancini su Anglijos vicečempionų kariauna.

„Wigan“ vairą R.Martinezas perėmė 2009-ųjų birželį ir kelis sezonus sugebėjo išgelbėti komandą nuo iškritimo į „Championship“ pirmenybes.