"Arsenal" uždirbs iš katalonų pergalės Ispanijos čempionate © Eurofootball.lt
Londono "Arsenal" biudžetą šią vasarą papildys pusketvirto milijono eurų, kuriuos Anglijos ekipai sumokės Ispanijos čempione tapusi "Barcelona".

2011 metų vasarą Katalonijos klubas už 29 milijonus eurų iš "Arsenal" įsigijo saugą Cescą Fabregasą, o po metų į "Barcą" persikėlė ir kamerūnietis Alexas Songas, už kurį buvo paklota 19 milijonų eurų. Abiejų šių futbolininkų pardavimo sutartyse yra numatytos papildomos išmokos "Arsenal" komandai, jei žaidėjai "Barcelona" gretose iškovos trofėjus.

Šiame sezone Tito Vilanovos auklėtiniai užtikrintai triumfavo Ispanijos Primeros pirmenybėse, tad už C. Fabregasą ir A. Songą "Arsenal" iš viso gaus papildomą 3,5 milijono eurų išmoką.

Katalonijos klubas nuolat oficialiai paskelbia sumas, kurias sumoka už įsigytus žaidėjus. Taip pat kartais yra paviešinamos ir kai kurios nekonfidencialios sutarčių sąlygos.

Pavyzdžiui, 2011-ųjų rugpjūtį "Barcelona" pateikė visą finansinę informaciją apie C. Fabregaso įsigijimą ir taip oficialiai paneigė gandus, jog už futbolininką buvo sumokėta 40 milijonų eurų. Tuo metu taip pat buvo pranešta, kad "Arsenal" ekipai iš viso priklausys papildoma 5 milijonų eurų išmoka, jei Katalonijos klubas du kartus taps Ispanijos čempionu (po 2 milijonus eurų) ir kartą triumfuos UEFA Čempionų lygoje (1 mln. eurų).