10 priežasčių, kodėl anglų numylėtinis J.Mourinho palieka Madridą © Eurofootball.lt
Bene kiekvieną dieną Ispanijos žiniasklaidoje pasirodo pranešimų apie Madrido „Real“ trenerio portugalo Jose Mourinho likimą po šio sezono. Daugumai žiniasklaidos priemonių įsitikinus, kad „misteris“ paliks klubą ir kelsis į Angliją, Marca.com pateikia 10 priežasčių, kodėl tai galėtų būti tiesa.

1. J.Mourinho nepavyko pasiekti, kad žaidėjai besąlygiškai darytų, ką jis liepia. Viena iš sėkmingos portugalo karjeros recepto priežasčių – jam pavykdavo pasiekti, kad žaidėjai būtų paklusnūs. Madride to padaryti nepavyko. Jo pusėje buvo daug žaidėjų, paklususių nurodymams, tačiau atsirado ir tokių, pavyzdžiui, Ikeras Casillas ir Sergio Ramosas, kurie ne tik abejojo, bet ir nebijojo išsakyti abejonių pačiam treneriui. Mou žino, kad be žaidėjų palaikymo neįmanoma vadovauti jokiai ekipai.

2. Jis mano, kad klubas nepatenkino jo poreikių. Nepaisant to, kad J.Mourinho „Real“ turėjo daugiau galios nei bet kuris kitas komandos treneris, to jam negana. Jis yra įsitikinęs, kad klubas, pradedant nuo prezidento Florentino Perezo, ignoravo jo svarbiausius pageidavimus, pavyzdžiui, suteikti jam neribotą valdžią komandoje.

3. Nepavydėtini santykiai su žurnalistais. Visa „misterio“ karjera yra pažymėta nuolatinėmis konfrontacijomis su žiniasklaida. Kritika jo netrikdo, bendravimas su žurnalistais jam patinka, tačiau mano, kad Ispanijoje jam nebuvo rodoma pagarba. Jis įsitikinęs, kad dalis žiniasklaidos nori, kad jis paliktų Madridą.

4. Negali užmiršti akimirkų, kai buvo nušvilptas „Santiago Bernabeu“ stadione. Pripratęs būti stabu ir visų treniruotų klubų lyderiu, portugalas niekada iki galo neužsitarnavo „Real“ fanų palaikymo.

5. Ispanijoje jaučiasi negerbiamas. Portugalijos žurnalistams treneris yra sakęs, kad „Ispanijoje yra sunku būti portugalu“. Jis mano, kad bet kuris esamas ar buvęs žaidėjas bei treneris ieško savo 15 minučių šlovės, kritikuodamas J.Mourinho. Pastarasis įsitikinęs, kad beveik niekas nevertino jo profesinės karjeros.

6. Jo šeima nesijaučia gerai Ispanijoje. Nors „misteris“ su žmona ir dviem vaikais gyvena vienoje prestižiškiausių Madrido vietų, jo šeimai tenka atlaikyti trenerio populiarumą. Tai ypač pasijaučia vienam J.Mourinho sūnui, kartas nuo karto susiduriančiam su nemaloniomis situacijomis žaidžiant futbolą.

7. Neigiama patirtis pratęsiant pasibaigusį ciklą. Tai Mou nutiko Anglijoje. Baigęs trečiąjį sezoną norėjo išvykti, tačiau nusprendė pasilikti dar vieniems metams. Praėjus dviems mėnesiams nuo sezono pradžios, nutraukė sutartį ir paliko klubą.

8. Klubas, kuriame sienos kalba ir turi akis. Treji metai Madride J.Mourinho buvo paženklinti nerimu, kad aplink jį sukasi infiltruoti žmonės. Jis įsitikinęs, jog tiek tarp klubo vadovybės, tiek tarp žaidėjų yra nelojalių žmonių, nutekinančių informaciją spaudai.

9. Itin didelė konkurencija ir klubo reikalavimai. Kaip praėjusiais metais nutiko Pepui Guardiolai, J.Mourinho tapo didžiulės konkurencijos ir klubo reikalavimų auka. Jis išvyksta, nes yra beprotiškai sunku tai pakelti.

10. Jaučia nostalgiją „Premier“ lygai ir Anglijai. Tiesa ta, kad „misteris“ „Premier“ lygos ilgisi nuo pirmos dienos, kai paliko Chelsea. Niekada neslėpė, kad sekantis jo žingsnis po Madrido bus grįžimas į Angliją. Tai šalis, kurioje futbolas yra religija, jis pats yra laikomas stabu ir jį gerbia ne tik savi, bet ir priešininkai.