"Everton" strategas D.Moyesas negaili pagyrų Vokietijos futbolui © Eurofootball.lt
Liverpulio „Everton“ klubo strategas Davidas Moyesas išreiškė simpatiją „Bundesliga“ čempionatui ir jame dalyvaujančioms komandoms.

Žiniasklaidoje buvo kalbama, kad po sezono, pasibaigus dabartiniai sutarčiai su „Everton“, škotas gali perimti vieno iš Vokietijos klubų vairą. Pats treneris yra susižavėjęs šios šalies klubų valdymo sistema, jaunimo akademijomis ir bilietų kainomis.

Kaip žinia, Vokietijos klubai laikosi taisyklės, kad pašaliniai investuotojai gali turėti ne daugiau kaip 49% klubo akcijų.

„Manau, kad ši taisyklė yra drąsinanti. Pastaraisiais metais buvo keletas „Bundesliga“ čempionato laimėtojų. Šiemet nesunkiai laimėjo „Bayern“, tačiau pernai čempionais tapo „Borussia“, o ne taip ir seniai – „Schalke“. Jų jaunimo komandos labai geros. Vokiečiai puikiai sutvarkė savo futbolo lygą“, - pagyrų negailėjo Moyesas.

Bilietai į Vokietijos klubų mačus yra pigiausi iš penkių stipriausių Europos lygų, o lankomumas – didžiausias. Pavyzdžiui, vidutinė bilieto kaina į žymiąją Dortmundo „Borussia“ klubo „geltonąją sieną“, talpinančią 26 tūkstančius žiūrovų, siekia vos 15 eurų.

„Kai buvau stebėti rungtynių Vokietijoje, mane maloniai nustebino atmosfera stadione. Žmonės kalba apie puikią atmosferą Anglijoje, bet pas vokiečius ji neįtikėtina. Stadionai visad būna pilni. Bilietų kainos yra prieinamos visiems, todėl beveik visada jie būna išparduoti“, - tęsė strategas.

„Beveik kiekvienas klubas turi modernų stadioną. Vokietija šiuo aspektu nuo 2006-ųjų metų Pasaulio čempionato labai patobulėjo. Manau, kad visi šie faktoriai yra labai svarbūs. Jeigu nori nueiti į rungtynes, tikiesi kuo mežesnės kainos, tačiau tuo pačiu ir geros vietos, iš kurios puikiai matosi aikštė“

Apie savo ateitį škotas kalbėjo kiek miglotai: „Treniruoti užsienio klubą nėra mano pagrindinė ambicija. Visada sakiau, kad ateityje norėčiau dirbti su užsienio komanda, tačiau kol kas nemanau, kad tai yra mano pagrindinis tikslas“.