Antrasis UEFA Čempionų lygos pusfinalis: misija (ne)įmanoma? © Eurofootball.lt
Trečiadienį vakare Barselonoje, „Camp Nou“ stadione, bus žaidžiamas antrojo UEFA Čempionų lygos pusfinalio atsakomasis mačas.

Po visiško fiasko Miunchene, šeimininkė „Barcelona“ bandys atsirevanšuoti puikų futbolą demonstruojančiai „Bayern“ ekipai.

„Barcelona“ – Miuncheno „Bayern“
Turnyras: UEFA Čempionų lyga
Stadionas: „Camp Nou“, Barselona
Teisėjas: Damir Skomina (Slovėnija)
Data ir laikas: 2013/05/01, 21 val. 45 min.
Tiesioginė transliacija: TV6 ir Viasat Sport Baltic


Juppo Heynckeso vadovaujama Bavarijos ekipa praeitą antradienį pateikė vieną didžiausių pastarųjų keleto sezonų sensacijų, namuose nušluodama „Barcelona“ klubą net 4 – 0 ir pastatydama varžovus ant bedugnės krašto.

Miuchene aikštės šeimininkai draskė katalonų gynybą į skutelius, o to pagrindinis iniciatorius buvo dviem įvarčiais pasižymėjęs Thomasas Mulleris. Svariai prie pergalės prisidėjo ir Arjenas Robbenas su Mario Gomezu. Tuo tarpu „blaugrana“ įkliuvo į vokiečių gynybos gniaužtus ir didesnių problemų vartininkui Manueliui Neueriui nesukėlė.

Barselonoje žaidimo eiga turėtų būt kitokia. Katalonus palaikys beveik 100 tūkstančių žmonių talpinantis „Camp Nou“ stadionas, o „Bayern“ savo darbą padarė Vokietijoje, todėl turėtų daugiau dėmesio skirti rezultato išsaugojimui ir savų vartų gynybai. Vis dėlto, reikia nepamiršti, kad bavarai kontraatakuoti moka ir nepraleis progos to padaryti ir šiandien.

Savaitgalį „Barcelona“ paskutinį kartą lankėsi senajame „San Mames“ stadione, kur susitiko su baskų „Athletic“ ekipa. Katalonai pirmieji praleidę įvartį vėliau persvėrė rezultatą, tačiau pergalės iškovoti vis tik nepavyko ir rungtynės baigėsi lygiosiomis 2 – 2.

Tuo tarpu „Bayern“ klubas šeštadienį su „Freiburg“ ekipa leido sau atsipalaiduoti ir dauguma pagrindinių komandos žaidėjų ilsėjosi. Nepaisant to, komanda sugebėjo iškovoti minimalią pergalę, kurią lėmė Xherdano Shaqiri įvartis.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Barcelona"

Valdes
Alves - Pique - Bartra - Adriano
Xavi - Song - Iniesta
Pedro - Messi - Sanchez


"Bayern"

Neuer
Lahm - Boateng - Dante - Alaba
Martinez - Schweinsteiger
Robben - Muller - Ribery
Mandžukič



Po vienerių rungtynių diskvalifikacijos į „Barcelona“ gretas grįžta gynėjas Adriano Correia. Tuo tarpu jo vietą suspenduotųjų sąraše užims tos pačios pozicijos futbolininkas Jordi Alba.

Iki galo nepasveiko ir rungtynėse nepasirodys Sergio Busquetsas ir Javieras Mascherano, o komandos kapitonas Carlesas Puyolis ir toliau gydosi kelio traumą, tad mačą stebės iš tribūnų. Ericas Abidalis mače su "Athletic" pasitempė blauzdos raumenį, todėl komandai taip pat nepadės.

„Bayern“ ekipai vis dar negalės padėti saugas Toni Kroosas, kuriam neseniai buvo atlikta kelio operacija, o po vieno mačo suspendavimo į komandą grįžta Mario Mandžukičius.

Geltoną kortelę pirmajame mače užsidirbę Javi Martinezas, Mario Gomezas, Bastianas Scheweinsteigeris, Luizas Gustavo, Dante ir Philippas Lahmas rizikuoja praleisti Čempionų lygos finalą „Wembley“ stadione, tačiau komandos strategas Juppas Heynckesas patvirtino, kad šie futbolininkai nebus ilsinami.

Portalo „Eurofootball.lt“ draugų prognozės:

Paulius Ambrazevičius: „Barcelona“ 1 – 1 „Bayern“
Paulius Jakelis: „Barcelona“ 2 – 1 „Bayern“
Gediminas Reklaitis: „Barcelona“ 2 – 2 „Bayern“
Valdas Dambrauskas: „Barcelona“ 1 – 1 „Bayern“
Artūras Rimkevičius: „Barcelona“ 2 – 2 „Bayern“