UČL pusfinalis: ar pavyks "Real" klubui atsitiesti ir žengti į finalą? (prognozės) © Eurofootball.lt
Antradienį prasideda atsakomosios UEFA Čempionų lygos pusfinalio kovos. Komandos stos į finalo vertas rungtynes.

Madrido „Real“ – Dortmundo „Borussia“
Turnyras: UEFA Čempionų lyga
Stadionas: „Santiago Bernabeu“
Teisėjas: Howard Webb (Anglija)
Data ir laikas: 2013/04/30, 21:45
Transliacija: TV6, Viasat Sport Baltic


Antradienio vakarą futbolo mylėtojų lauks antroji dvikova tarp Madrido „Real“ ir Dortmundo „Borussia“. Lenko pastangomis gerai Vokietijoje pasilinksminusi ekipa „Santiago Bernabeu“ stadione sieks išsaugoti prašumą prieš karališkąjį klubą ir žengti į finalą.

Madrido „Real“ – Dortmundo „Borussia“

Jose Mourinho vadovaujama ekipa Vokietijoje tikėjosi palankesnio rezultato. Dvikova įvykusi Dortmunde nustebino ne vieną ekspertą. „Real“ trauktis nebeturi kur, privalo atiduoti visas jėgas, jei tikisi pasiekti išsvajotąjį Čempionų lygos finalą.

„Signal Iduna Park“ tvirtovėje įvyko pirmosios rungtynės tarp „Borussia“ ir „Real“. Kiek netikėtai triuškinančią pergalę rezultatu 4-1 išvovojo šeimininkai Jurgeno Kloppo auklėtiniai. Nugalėtojų gretose nesustabdomas buvo Robertas Lewandowskis, kuris į Diego Lopezo vartus pasiuntė net keturis įvarčius, tuo tarpu varžovų gretose vienintelį kartą pasižymėjo Cristiano Ronaldo.

Šį kartą kova persikelia į „Santiago Bernabeu“ stadioną. Ispanijos čempionai be jokios abejonės Madride turės šiokią tokią persvarą, tačiau „Borussia“ į aikštę žengs turėdama trejų įvarčių pranašumą, kurį panaikinti „Real“ futbolininkams bus velniškai sunku.

Paskutinės „Real“ rungtynės: Prieš šiandienos rungtynes karališkasis klubas Ispanijoje turėjo taip pat svarbų susitikimą su Madrido „Atletico“ vienuolike. Po atkaklios kovos „Real“ klubas išplėšė minimalią pergalę rezultatu 1-2, nors Europos lygos nugalėtojai rungtynių pabaigoje įgijo pranašumą. Mačą dėl traumos praleido lyderis Cristiano Ronaldo.

Paskutinės „Borussia“ rungtynės: Toks pat rezultatas buvo užfiksuotas ir Vokietijos „Bundesliga“ čempionate, kur „Borussia“ išvykoje įveikė Diuseldorfo „Fortuna“. J.Kloppas, kaip ir jo oponentas rungtynėse leido pasireikšti atsarginiams ir nerizakavo pagrindių žaidėjų sveikata lemiamai pusfinalio dvikovai.

Prognozuojamos startinės sudėtys:



Madrido „Real“ komandoje nepamatysime dešiniojo krašto gynėjo Alvaro Arbeloa. Rungtynėms registruotas yra Cristiano Ronaldo, tačiau dar nėra visiškai aišku, ar portugalas į aikštę žengs nuo pat pirmos minutės. Į startinę sudėtį veikiausiai grįš savaitgalį „Real“ klubui pergalę išplėšęs argentinietis Angelis Di Maria.

Vokietijos ekipos komandoje pasikeitimų nenumatyta. Kaip ir minėjome, vyriausiasis treneris pagrindinės sudėties žaidėjams savaitgalį suteikė poilsio ir šiandien turėtume išvysti tapatį vienuoliktuką, koks Dortmunde nepaliko vilčių karališkąjam klubui.

Portalo „Eurofootball.lt“ draugų prognozės:

Paulius Ambrazevičius: „Real Madrid“ 2 – 0 „Borussia“

Paulius Jakelis: „Real Madrid“ 2 – 1 „Borussia“

Valdas Dambrauskas: „Real Madrid“ 3 – 1 „Borussia“

Artūras Rimkevičius: „Real Madrid“ 3 – 1 „Borussia“

Gediminas Reklaitis: „Real Madrid“ 3 – 1 „Borussia“

„Eurofootball.lt“ prognozė: „Borussia“ klubas į Madridą išvyko turėdamas didelį pranašumą, tačiau futbolas yra nenuspėjamas ir įvarčių šiame susitikime galime išvysti dar daugiau. Vis dėlto Dortmundo komandai turėtų pavykti iškovoti kelialapį į finalą, nepaisant „Real“ klubo pergalės rezultatu 2-1.