Traumą patyręs "Real" lyderis C.Ronaldo praleis Madrido derbį © Eurofootball.lt
Madrido „Real“ atakų lyderis portugalas Cristiano Ronaldo UEFA Čempionų lygos rungtynėse su Dortmundo „Borussia“ patyrė kojos traumą ir praleis šeštadienį vyksiančią „Primera“ dvikovą su Madrido „Atletico“.

Negana to, kad ši dvikova ir taip intriguoja, nes susitinka dvi geriausios Madrido komandos, mačo baigtis gali nulemti „La Liga“ pirmenybių antrosios vietos laimėtoją.

71-ą tašką po 32 susitikimų turintys „Real“ futbolininkai „Atletico“ lenkia tik trimis taškas, tačiau pergalės atveju galėtų atitolti nuo savo varžovų. Jeigu laimės „Atletico“, intriga išliks iki paskutiniojo čempionato turo, nes komandos pagal taškus susilygins, o iki „Primeros“ pabaigos liks penkerios rungtynės.

Be to, jeigu „Real“ šią dvikovą pralaimės, o čempionato lyderė „Barcelona“ mače su Bilbao „Athletic“ iškovos pergalę, katalonai užsitikrins „Primeros“ karūną.

Mače prieš „Atletico“ negalės rungtyniauti ne tik C.Ronaldo, bet ir gynėjai Marcelo ir Alvaro Arbeloa bei saugas Michaelas Essienas. Tačiau pastarasis iki šio susitikimo gali spėti pasveikti. „Atletico“ komandoje klaustukas kabo ties Arda Turano pavarde, kuris taip pat yra patyręs traumą.

„Los Bancos“ trenerio Jose Mouronho asistentas Aitoras Karanka teigė, kad geriausias pasirengimas prieš kitos savaitės atsakomąją dvikovą su „Borussia“ būtų pergalė prieš „Atletico“: „Privalėsime žaisti visu 120 procentų ir visas 90 minučių išlaikyti greitą žaidimo tempą. Į aikštę turėsime žengti tinkamai nusiteikę ir galvoti tik apie pergalę“.

Tai nebus paskutinis šių komandų susitikimas šį sezoną – gegužės 17-ąją dieną „Real“ ir „Atletico“ „Santiago Bernabeu“ stadione susikaus Ispanijos taurės (Copa del Rey) finale.