"Barcelona" treneris T.Vilanova: turiu jėgų ir noro dirbti toliau © Eurofootball.lt
"Barcelona" vyriausiasis treneris Tito Vilanova penktadienį surengė pirmąją savo spaudos konferenciją nuo tada, kai jam buvo atlikta gerklės operacija.

Beveik 100 salėje susirinkusių įvairių dienraščių bei televizijos žurnalistų 44 metų strategą pasveikino plojimais.

Iškart po Naujų metų trumpam prie komandos vairo stojęs T. Vilanova sausio pabaigoje tęsti gydymo išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas ir Barseloną grįžo tik prieš tris savaites.

Treneris atsiprašė žurnalistų, kad negalėjo su jais taip ilgai bendrauti. Pasak jo, užsitęsusios tylos priežastys yra susijusios tik su jo sveikatos būkle.

"Aš nė neketinau slapstytis nuo žiniasklaidos, tačiau net ir po to, kai grįžau iš JAV, negalėjau iš karto bendrauti. Po gydymo kurso daug įtakos turėjo laikini liekamieji reiškiniai, reikėjo tausoti balsą. Anksčiau ar vėliau tai (spaudos konferencija - aut. past.) turėjo įvykti, tačiau įvykiai Miunchene viską paskubino", - tvirtino katalonas.

Pasak stratego, "Barcelona" visiškai nusipelnė pralaimėjimo dvikovoje prieš "Bayern", tačiau skirtumas kiek per didelis.

"Dabar mes mėginsime priešintis ir kovosime iki galo. Garbingai sieksime pergalės net ir tuo atveju, jei ji neužtikrintų mums kelialapio į finalą Wembley stadione. Ne mažiau svarbu kuo greičiau laimėti ir Ispanijos čempionatą. Visiškai nesvarbu, kada ir kurioje aikštėje tai įvyks - gal dvikovoje išvykoje su Bilbao "Athletic", arba mače Sevilijos "Real Betis" namuose", - pažymėjo T. Vilanova.

"Kiekvieną dieną jaučiuosi vis geriau. Turiu ir noro, ir motyvacijos toliau treniruoti "Barcą", tad tuo atveju, jei tik leis mano sveikata, liksiu klube. Dabar man gydytojai sako, kad geriausias dalykas, kurį galiu daryti, yra dirbti. Keista, kai kažkas skuba skelbti apie "Barcos" eros pabaigą. Komanda šešis kartus iš eilės pateko į Čempionų lygos pusfinalį, per labai trumpą laiką du kartus laimėjo šį turnyrą, yra per žingsnį nuo ketvirto Ispanijos čempionato trofėjaus per penkerius metus. Apie eros pabaigą kalbėti dar ankstoka. Pamėginsime kitais metais iki Čempionų lygos pusfinalio nukeliauti septintą kartą iš eilės", - šyptelėjo 44 metų specialistas.

"Niekada negalvojau apie pasitraukimą. Jungtinėse Amerikos Valstijoje man trūko veiklos, trūko komandos, nors su žaidėjais aš nuolat bendradavau šiuolaikinėmis komunikacijos priemonėmis. Puikiai suprantu, kad tada, kai man teko laikinai pasitraukti, klube situacija nebuvo labai gera, tačiau aš esu dėkingas vadovams - būčiau pateisinęs bet kokį jų sprendimą, tačiau "Barcelona" manęs laukė" , - pareiškė treneris.

"Barcelona" vairininkas suskubo neigti žiniasklaidoje nuolat skleidžiamus gandus, jog vasarą komandoje bus savotiškas "gretų valymas". Kai kurie leidiniai tvirtino, jog Katalonijos klubą gali papildyti 6 ar 8 naujokai.

Pasak T. Vilanovos, tai nėra tiesa: "Mes neketiname imtis jokio valymo. Tiesa, komandoje reikalingos permainos, tačiau jos bus tikslinės. Daug kas įsivaizduoja, kad labai lengva rasti vidurio gynėją, kuris tinka "Barcai", tačiau taip nėra. Yra labai daug gerų gynėjų, tačiau tai dar nereiškia, kad jie taip pat pat patikimai žaistu ir "Barcoje". Aš nenoriu daugiau kalbėti apie galimas permainas. Tiesiog, dabar nėra tinkamas laikas, o be to tai būtų nesąžininga dabartinių komandos narių atžvilgiu".

"Noriu padėkoti savo asistentams Jordi Rourai ir Aureli Altimirai. Jie nuveikė milžinišką darbą. Daug kam atrodo, kad jiems nelabai sekėsi, tačiau jiems teko prisiimti atsakomybės naštą, kuri turėjo tekti man. Su savo užduotimis jie susitvarkė tinkamai", - gerų žodžių artimiausiems savo pagalbininkams negalėjo strategas.

Kol kas neaišku, ar kitą sezoną ekipoje žais po kepenų persodinimo operacijos pasveikęs prancūzas Ericas Abidalis ir norą palikti komanda išreiškęs vartininkas Victoras Valdesas. Tiesa, pastarojo sutartis dar galioja iki 2014 metų, o V. Valdesas buvo pareiškęs, kad jis nieko prieš "Barcoje" likti iki kontrakto pabaigos.

"Erico situacija yra specifinė. Prireiks daugiau laiko tam, kad būtų priimtas galutinis sprendimas, tačiau jis yra labai vertingas žaidėjas klubui. Mačiau, kaip puikiai jis žaidė visas 90 minučių. Kol kas su klubo vadovais nesikalbėjau apie V. Valdeso ateitį, tačiau tam yra pakankamai laiko. Dabar reikia baigti sezoną. nematau jokių kliūčių, kodėl jis negalėto likti komandoje tol, kol galioja jo sutartis", - tvirtino treneris.

Spaudos konferencijoje buvo kalbėta ir apie Josepą Guardiolą ir Lionelį Messi: "Mes su Pepu buvome ir esame draugai. Pažįstame vienas kitą nuo vaikystės, tačiau normalu, kad dabar mes mažiau bendraujame. Atstumas daro savo, jis norėjo pabūti su šeima. Lionelis Messi? Daug kas kalba apie tai, jog"Barcelona" priklauso nuo vieno žaidėjo. Ką gi, aš norėčiau, kad tokia "priklausomybė" išliktų kuo ilgiau. Kita vertus, komanda puikiai parodė, kad gali žaisti ir be jo. Lionelis ilsėjosi trejas rungtynes, o jo komandos draugai per tą laiką įmušė 9 įvarčius. Žinoma, aš pripažšstu, kad mes jaučiame jo netektį aikštėje, tačiau manau, jog taip jaučiasi kiekviena komanda, kai nežaidžia jos lyderis".

"Pralaimėjimas "Bayern" komandai buvo skaudus, tačiau jis nepakeitė mano nuomonės apie komandą. Dėl to, kad buvo nusileista stipriam varžovui, aš nepradėsiu mažiau vertinti savo auklėtinių. Manau, kad ne futbolininkus reikia keisti pirmiausia, nes ir dabartinė sudėtis dar turi ko pasimokyti. Na, pavyzdžiui, kaip žaisti taip, kad mažiau praleistume įvarčių po kampinių", - pažymėjo T. Vilanova.