J.Roura: tai, ar L.Messi žais šiandien, gali nulemti Čempionų lygos pusfinalį © Eurofootball.lt
Antrasis „Barcelonos“ treneris Jordi Roura teigia, jog šiandienos Čempionų lygos pusfinalio susitikime su Miuncheno „Bayern“ ekipa, svarbus veiksnys bus argentinietis Leonelis Messi. „Šis žaidėjas yra mums svarbus ir daug ką lemiantis. Faktas, ar jis galės žaisti, ar ne, gali nulemti pusfinalio baigtį“, – neslepia katalonas, rašo marca.com.

„Manau, kad Leo svarba ekipai yra nediskutuotina. Be jo taip pat esame aukšto lygio komanda ir tai esame jau įrodę. Pastarosiomis dienomis matau L.Messi pagerėjimą po traumos, bet nesiryžtu nieko planuoti. Stebėsime, kaip jam seksis treniruotis ir galutinis sprendimas bus priimtas prieš varžybas. Žinoma, kad norisi, jog būtų su mumis, nes jis – geriausias pasaulyje. Akivaizdu, kad be jo lygis yra kitoks“, – kalbėjo J.Roura.

Analizuodamas šiandienos priešininkus, Tito Vilanovos padėjėjas teigė, kad laukia sunkus susitikimas ir komanda, kuriai pavyks primesti savo žaidimo stilių, turės daugiau galimybių švęsti pergalę. Faktas, kad pusfinalyje susitinka vieni geriausių Europos klubų, gali reikšti „paankstintą finalą“, bet treneris neužmiršo, kad „Bayern“ jau yra nacionalinės lygos čempionas, o „Barcelona“ – dar ne. Kita vertus, šios dvi ekipos pastaraisiais metais yra žaidusios daugybėje finalų. Tai rodo komandų pajėgumą ir stiprybę.“

J.Roura norėtų, kad jo auklėtiniams pavyktų svečiuose pelnyti įvarčius ir savo vartus išsaugoti sausus. „Tai itin svarbu dėl dvigubos įvarčių vertės. Manau, kad abu susitikimai bus sunkūs ir nugalėtojas paaiškės tik pačioje pabaigoje“, – tikina katalonas. Jis pripažįsta faktą, jog „Bayern“ komanda laikoma susitikimo favorite. „Atkrintamosiose varžybose jie pasirodė įspūdingai, pastaruoju metu stebina jų forma. Tačiau ir mes esame pasiruošę išspausti iš savęs viską, kas tik įmanoma“, – pasiduoti neketina „azulgrana“ treneris.