Pradedamas tyrimas dėl Suarezo įkandimo Ivanovičiui, gresia 6-8 mačų diskvalifikacija © Eurofootball.lt
Anglijos Futbolo asociacija (FA) pradėjo tyrimą dėl "Liverpool" puolėjo Luiso Suarezo įkandimo Londono "Chelsea" gynėjui Branislavui Ivanovičiui. Sprendimas dėl diskvalifikacijos, kuri, prognozuojama, sieks 6-8 mačus, turėtų būti priimtas dar šią savaitę.

Skandalingas incidentas įvyko sekmadienio Anglijos "Premier" lygos dvikovoje, kuri baigėsi lygiosiomis 2-2. Grumdamiesi dėl kamuolio futbolininkai susistumdė, o galiausiai Suarezas įkando varžovui į ranką ir žiniasklaidoje iškart buvo pramintas "kanibalu".

Po rungtynių 26 metų urugvajietis išplatino viešą atsiprašymą ir tikino asmeniškai paskambinęs Ivanovičiui. Šis papildomų sankcijų nereikalavo ir į teisėsaugą dėl išpuolio nesikreipė. "Liverpool" klubas vieną lyderių nubaudė pinigine bauda, tačiau pridūrė, kad apie pašalinimą iš komandos nėra svarstoma.

Įdomu tai, kad 2010 metais Suarezas jau buvo baustas už panašų veiksmą. Atstovaudamas Amsterdamo "Ajax" jis įkando Eindhoveno PSV saugui Otmanui Bakkalui ir buvo suspenduotas septynerioms rungtynėms.