Čempionų lygos pusfinalis: "Bayern" - "Barcelona" (prognozės) © Eurofootball.lt
Jau šiandien visus futbolo sirgalius prie ekranų prikaustys pirmosios UEFA Čempionų lygos pusfinalio rungtynės.

Futbolo mylėtojai išvys dvikovą, kurioje susigrums Miuncheno „Bayern“ ir „Barcelona“ klubai. Pirmosios rungtynės įvykis Vokietijoje, „Allianz“ stadione. Abi ekipos yra lygiavertės ir kovos tik dėl pergalės.

Miuncheno „Bayern“



Juppo Heynckeso auklėtiniai pirmajame susitikime turės pranašumą, nes rungtyniaus savo tvirtovėje ir savo žiūrovų akivaizdoje. Puikią sportinę formą demonstruojantys futbolininkai šalies fronte varžovus šluoja po savo kojomis ir Čempionų lygoje lieka pagrindiniais pretendentais iškovoti titulą.

Kelias iki Čempionų lygos pusfinalio bavarams nebuvo itin lengvas. Grupėje „Bayern“ futbolininkai liko pirmoje vietoje, nors „Valencia“ savo sąskaitoje turėjo lygiai tiek pat. Aštuntfinalyje Vokietijos ekipos laukė akistata su Londono „Arsenal“. Pirmoji dvikova baigėsi lengva pergale 1-3, bet namuose bavarai patyrė pralaimėjimą, tačiau „kanonieriams“ dviejų įvarčių neužteko.

Ketvirtfinalyje dabartiniai Vokietijos čempionai susitiko su Turino „Juventus“. Poros nugalėtojas nebuvo aiškus ir abi ekipos turėjo vienodus šansus, tačiau Bayern“ be didesnio vargo tiek namuose, tiek išvykoje įveikė „Bianconeri“ ekipą. Abu mačai baigėsi tokiu pačiu rezultatu 2-0.

„Bundesliga“ čempionate visi taškai sudėlioti. Titulą po dviejų metų pertraukos iškovojo „Bayern“ futbolininkai, kurie šiuo metu vis dar turi 20-ies taškų persvarą prieš artimiausius konkurentus. Paskutinėse rungtynės J.Heynckeso vadovaujama ekipa išvykoje sutriuškino „Hannover“ vienuolikę rezultatu 1-6 ir tai jau trečios rungtynėse, kuriuose Miuncheno ekipai pavyksta sutriuškinti varžovus.

Vokietijos čempionų gretose nepamatysime Mario Mandžukičiaus, kuris dėl geltonų kortelių privalės praleisti pirmąsias rungtynes, tačiau puolėjo vietą užims puikią sportinę formą demonstruojantis Mario Gomezas. Tikrai net ant atsarginio suolelio neišvysime Holgerį Badstuberį bei Tonį Kroosą.

„Barcelona“



Maždaug prieš mėnesį iš Niujurko grįžęs ir vėl prie „Barcelona“ vairo stojęs Tito Vilanova Miunchene sieks tik teigiamo rezultato. Katalonų sportinė forma yra kiek menkesnė, tačiau pergales pasiekti pavyksta. Nepaisant skaudžių netekčių, Barselonos komanda yra laikoma poros favorite, nors kita barikadų pusė yra kitokios nuomonės.

Ispanijos vicečempionių pasirodymas Čempionų lygoje buvo ganėtinai panašus. Grupėje neturėjo vargo, nors „Celtic“ futbolininkai namuose sugebėjo nugalėti „Blaugrana“. Tačiau ketvirtfinalyje klubo laukė mūšis su „AC Milan“. Šioje poroje taip pat favoritė buvo „Barcelona“, tačiau pirmosios rungtynės Milane baigėsi netikėtu pralaimėjimu 2-0. Į „Camp Nou“ „Rossoneri“ ekipa atvyko su teigiamu rezultatu, bet „Barca“ namuose nepasigailėjo svečių ir sutriuškino rezultatu 4-0.

Kitame etape „Barcos“ laukė mūšiai su turtinguoju Paryžiaus „Saint-Germain“ klubu. Abiejuose rungtynėse katalonui turėjo vargo ir į pusfinalį žengė tik išvykoje pelnytais dvejais įvarčiais. Pirmasis susitikimas baigėsi rezultatu 2-2, o antrasis „Camp Nou“ 1-1.

Daugkartinis Ispanijos čempionų klubas veikiausiai šį sezoną atsikovos titulą iš Madrido „Real“ futbolininkų. Pirmoje vietoje esanti Katalonijos ekipa nuo artimiausių varžovų turi 13 taškų skirtumą, o iki sezono pabaigos liko tik šešios rungtynės. Savaitgalį T.Vilanovos auklėtiniai namuose turėjo vargo su Valensijos „Levante“ ekipa. Mačo pabaigoje vienintelį įvartį pelnęs Cescas Fabregasas išplėšė pergalę.

Startinėje „Barcelona“ sudėtyje galime neišvysti lyderio Lionelio Messi, nors argentinietis išvyko į Miuncheną, tačiau medikai puolėjui pilna jėga žaisti neleidžia. Dvikovoje tikrai nepamatysime vidurio gynėjo Carleso Puyolio, Javiero Mascherano bei suspenduoto Adriano. Į paraišką buvo įtrauktas po ilgos pertraukos grįžęs Ericas Abidalis.


Pastarieji keturi tarpusavio susitikimai:

„Barcelona“ 2 – 0 „Bayern“ (Draugiškas mačas, 2011)
„Bayern“ 1 – 1 „Barcelona“ (Čempionų lyga, 2009)
„Barcelona“ 4 – 0 „Bayern“ (Čempionų lyga, 2009)
„Bayern“ 0 – 1 „Barcelona“ (Draugiškas mačas, 2007)

Prognozuojamos startinės sudėtys:

[imgk]http://www.eurofootball.lt/img/large_pictures/sud%C4%97tys_barca_bayern.JPG[/img]



Portalo „Eurofooball.lt“ draugų prognozės:

Mantas Katleris: „Bayern“ 2 – 1 „Barcelona“

Paulius Ambrazevičius: „Bayern“ 2 – 1 „Barcelona“

Paulius Jakelis: „Bayern“ 3 – 1 „Barcelona“

Valdas Dambrauskas: „Bayern“ 2 – 0 „Barcelona“

Artūras Rimkevičius: „Bayern“ 2 – 1 „Barcelona“

Gediminas Reklaitis: „Bayern“ 3 – 1 „Barcelona“

Tomas Langvinis: „Bayern“ 1 – 1 „Barcelona“

„Eurofootball.lt“ prognozė: Susitikimas tarp šių Europos grandų yra neeilinis. Abu klubai kovos tik dėl pergalės. „Bayern“ sieks revanšo už 2009-ius metus, kuomet „Barcelona“ Čempionų lygoje pažemino bavarus. Rungtynės nusimato rezultatyvios ir aikštės šeimininkai iškovos pergalę rezultatu 3-2.