G.Marotta: "Juventus" yra ne tas klubas, kuris parduoda geriausius savo žaidėjus © Eurofootball.lt
Daugkartiniai Italijos čempionai neplanuoja parduoti savo lyderių.

Turino „Juventus“ generalinis direktorius Giuseppe Marotta dar kartą pabrėžė, kad kategoriškai atmes bet kokius pasiūlymus už pajėgiausius komandos žaidėjus.

Italų klubo nedomina galimybė pasipelnyti iš eilę elitinių Europos klubų dominančių saugų grandies žaidėjų Arturo Vidalio ir Paulo Pogba pardavimų.

Neoficialiais duomenimis, A.Vidalį siekia prisivilioti visi stipriausi Senojo kontinento klubai, o tarp jų – Madrido „Real“, „Barcelona“, „Manchester United“ ir Miuncheno „Bayern“.

Tuo tarpu šį sezoną sužibėjęs P.Pogba taip pat tapo karšta žaidėjų rinkos preke, tačiau G.Marotta nesiruošia leistis į derybas dėl šių futbolininkų pardavimo.

„Ilgalaikį kontraktą su „Juventus“ turintis Pogba reprezentuoja protingą investiciją. Džiaugiamės, kad jis progresuoja greičiau nei tikėjomės. Galiu garantuoti, kad jis liks su mumis. Tuo tarpu Vidalis buvo protingas klubo pirkinys, iš kurio maksimumą išspaudė treneris Antonio Conte. Siekiame, kad jis liktų mūsų ekipoje. „Juventus“ yra ambicingas ir geriausių savo žaidėjų neparduodantis klubas“, - pažymėjo G.Marotta.

Praėjusį antradienį „Juventus“ jaunimo iki 21metų komanda, kurioje rungtyniauja lietuvis Vykintas Slivka, finale bendru rezultatu 3-2 įveikė „Napoli“ ir laimėjo Italijos taurę.

„Ši pergalė vainikavo prieš trejus metus pradėtą projektą. Didžiuojamės jais ir „Juventus“ klubu“, – teigė generalinis direktorius.

„Mūsų jaunų žaidėjų sąrašą sudaro 78pavardės. Kai kurie rungtyniauja svetur, visi kiti – Italijoje. „Serie B“ divizione šiuo metu žaidžia 18 mums priklausančiųjaunuolių, tuo tarpu „Serie A“ galime stebėti Manolo Gabbiadiani ir Ciro Immobile progresą. Pasibaigus sezonui su trenerių štabu susėsime prie derybų stalo ir nuspręsime, kas sugrįš į „Juventus“ ekipą“.

Po pralaimėjimo UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje „Bayern“ ekipai bendru rezultatu 0-4 spaudoje vėl pasipylė kalbos, kad italų klubui reikalingas aukščiausios klasės puolėjas.

„Sudėtinga skinti pergales ir išlaikyti subalansuotą biudžetą. UEFA įvestos finansinės reguliacijos turi užkirsti kelią protu nesuvokiamiems perėjimams, kurių pastaraisiais metais buvo ne vienas ir ne du. Kai kurie klubai dėl tokios politikos gali apskritai dingti iš futbolo žemėlapio“, - samprotavo generalinis direktorius.

„Privalome gerbti UEFA priimtas reguliacijas ir tuo pačiu skinti pergales, kurios yra „Juventus“ kraujyje. Rezultatai Čempionų lygoje nepriklauso vien tik nuo investicijų, tačiau ir nuo planavimo. Siekiam sukurti čempionišką modelį, kurio dėka galėtume laimėti viską“, - pažymėjo G.Marotta.