Penkios įdomiausios artėjančios savaitės rungtynės © Eurofootball.lt
Ateinančią savaitę į futbolo sirgalių ekranus grįžta UEFA Čempionų lyga ir jos paruošti pusfinaliai. Komandoms iki taip trokštamo trofėjaus liko tik 3 rungtynės, o jas sėkmingai įveikus – pasakiškas triumfas. O nacionaliniuose šalių čempionatuose komandos beveik pasiekė finišo tiesiąją, kurioje išaiškės ateinančio sezono kontūrai.

2013.04.21, sekmadienis. Anglijos „Premier“ lyga

Londono „Tottenham Hotspur“ (5 vieta) – „Manchester City“ (2 vieta) – 15 val. 30 min.

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Tottenham Hotspur“ – 2 pergalės, 1 lygiosios ir 2 pralaimėjimai; „Manchester City“ – 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas.

Komandoms likus sužaisti po 5-6 rungtynes, lenktynės Anglijos „Premier“ lygoje dėl vietos kitų metų Europos taurėse darosi vis įdomesnės. Viena iš šių lenktynių dalyvių – „Tottenham Hotspur“ – šį savaitgalį turės įveikti labai sudėtingą posūkį, jei nori kitais metais dalyvauti UEFA Čempionų lygoje. Komandos varžovas – pastaruoju metu labai sėkmingai žaidžiantis „Manchester City“ klubas, visai neseniai principiniame mače įveikęs jau beveik čempionų vardus užsitikrinusius „Manchester United“. O juos pavyksta įveikti ne bet kam – ypač žaidžiant „Old Trafford“ stadione.

„Tottenham Hotspur“ nuo „Arsenal“ atsilieka 2 taškais, tačiau yra sužaidę vienerioms rungtynėmis mažiau. Kaip šeimininkai sužais prieš „miestiečius“, gali nulemti klubo sezono sėkmę. Verta paminėti, kad tikimasi, jog šioje dvikovoje jau galės rungtyniauti buvę traumuoti Garethas Bale‘as, Aaronas Lennonas, Jermainas Defoe ir Williamas Gallas. Jei šis ketvertukas bus mačui pasiruošęs šimtu procentų, komandų jėgos bus apylygės. Beje, „Manchester City“ traumuotų žaidėjų sąraše taip pat figūruoja dvi svarbios pavardės – Sergio Aguero ir Davidas Silva. Pastarasis, tikimasi, galės žaisti.

„Liverpool“ (7 vieta) – Londono „Chelsea“ (3 vieta) – 18 val.

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Liverpool“ – 2 pergalės, 2 lygiosios ir 1 pralaimėjimas; „Chelsea“ – 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas.

Atrodo, kad „Liverpool“ po šio sezono ir vėl nepavyks pasiekti taip trokštamos vietos Čempionų lygoje. Klubas prieš keletą turų atrodė buvo pagavęs savo ritmą, buvo įtikinamai nugalėti „Swansea City“ 5:0, „Wigan Athletic“ 4:0, tačiau vėliau buvo pralaimėta „Southampton“ 1:3, o pastarosios 2 dvikovos su ne pačiais pajėgiausiais varžovais baigėsi lygiosiomis vienodu rezultatu 0:0. O tai nuplovė bet kokius šansus kovoti dėl vietos prestižiniame Europos futbolo turnyre.

Tačiau „Liverpool“ yra klubas, turintis gilias tradicijas, ištikimus sirgalius ir, nepaisant nesėkmingo sezono, visada kovoja savo žiūrovų akivaizdoje. Ypač kai žaidžiama su tokiais elitiniais Anglijos klubais kaip Londono „Chelsea“.

Pastarajam ši dvikova yra ypatingai svarbi, nes į nugarą kvėpuoja net 3 ekipos, pretenduojančios į garantuotą vietą Čempionų lygoje. Iki čempionato pabaigos likus 5-6 turams, vietos klaidoms paprasčiausiai nebėra. Kiekvienos rungtynės gali nulemti, kur klubas rungtyniaus kitais metais. O tai gali nulemti ir kai kurių žaidėjų apsisprendimą palikti klubą.

Italijos „Serie A”

Turino „Juventus“ (1 vieta) – „Milan“ (3 vieta) – 21 val. 45 min.

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Juventus“ – 5 pergalės; „Milan“ – 3 pergalės ir 2 lygiosios.

Turino „Juventus“ jau įrodė, kas šio sezono Italijos „Serie A“ šeimininkas ir turėtų įvykti kažkas neįtikėtino, kad klubas neiškovotų dar vieno „Scudetto“. Ypač po to kai per pastaruosius keletą turų išvykose buvo iškovotos ypač svarbios pergalės prieš Milano „Inter“ ir Romos „Lazio“. Dabar atėjo eilė „pamokyti“ ir „Milan“.

Pastarieji praeitame ture paleido šansą pasivyti „Napoli“, namie sužaidę lygiosiomis 1:1. Dabar ekipas skiria 4 taškai ir pavyti neapoliečius bus žymiai sunkiau. Be to išvykoje nebuvo įveikta ir „Fiorentina“. Žiūrint į šiuos rezultatus, peršasi mintis, kad šį sezoną Italijoje savo žaidimu išsiskiria tik „Juventus“. Nors rungtynės prieš „Milan“ bus antras rimtas išbandymas paeiliui, „Juventus“ yra saugiai atsiplėšęs ir gali sau leisti vieną kitą pralaimėjimą.

Visiškai priešingoje situacijoje yra „Milan“. Pralaimėjimo atveju ir „Fiorentina“ komandai įveikus „Torino“, varžovai iš Florencijos jau turės tik 1 taško deficitą, o „Napoli“, iškovojęs pergalę prieš „Cagliari“, savo atotrūkį padidintų iki 7 taškų.

2013.04.23, antradienis

UEFA Čempionų lyga, pusfinalis

Miuncheno „Bayern“ – „Barcelona“ – 21 val. 45 min.

Šiame mače susitiks ekipos, šį sezoną demonstruojančios geriausią žaidimą UEFA Čempionų lygoje ir pelnytai žaidžiančios pusfinalyje. Turbūt daugelis būtų norėję, jog šios komandos susitiktų finale, tačiau futbolo dievai nusprendė kitaip.

Įdomus faktas yra tai, jog „Bayern“ nuo kito sezono treniruos buvęs ilgametis „Barcelona“ klubo treneris Josepas Guardiola. Būtų įdomu sužinoti, kurią ekipa pusfinalyje jis palaikys?

Bet kokiu atveju tai bus ypatingas futbolo reginys.

2013.04.24, trečiadienis

UEFA Čempionų lyga, pusfinalis

21:45 val. Dortmundo „Borussia“ – Madrido „Real“ – 21 val. 45 min.

Nors daugelis ekspertų abi komandas laiko vienodai pajėgiomis, patirtis gali būti „X“ faktorius šioje dvikovoje. O galbūt tas faktorius bus ekscentriškasis Jose Maurinho ir jo sprendimai? Juolab, kad portugalas kitais metais turbūt nebeliks Madride, todėl nuspėti jo tolimesnius veiksmus yra beveik neįmanoma.