"Borussia" sukūrė stebuklą, "Real" vos neprisižaidė Stambule (FOTO, MAČŲ VIDEO) © Eurofootball.lt
Antradienį vėlai vakare paaiškėjo pirmosios dvi UEFA Čempionų lygos pusfinalio dalyvės.

Itin dramatiškai susiklostė dvikova Dortmunde, kur vietos "Borussia" paskutinėmis mačo sekundėmis rezultatu 3-2 palaužė "Malaga" vienuolikės pasipriešinimą.


"Borussia" pergalės džiaugsmas (AP nuotr.)

Pirmoji komandų akistata Ispanijoje baigėsi be įvarčių, tad "juodai-geltoni" žinojo, jog rezultatyvios lygiosios jiems reikštų pasitraukimą iš turnyro.

Jau po pirmojo kėlinio švieslentėje švietė vienetai - į Juaquino tikslų smūgį iš už baudos aikštelės ribų prieš pertrauką sėkmingai atsakė Robertas Lewandowskis, sulaukęs itin įspūdingo Marco Reuso perdavimo.

"Westfalenstadion" stadione susirinkę žiūrovai nuščiuvo 82 minutę, kuomet greitą kontrataką surengusi "Malaga" antrąkart įsiveržė į priekį ir šeimininkų viltys prasibrauti tarp keturių stipriausių Senojo žemyno ekipų pakibo ant plauko.

Vaizdo pakartojimai parodė, jog krašto saugas Eliseu įvartį pelnė iš nuošalės, tačiau tai praslydo pro arbitrų brigados akis.

Laikrodžiui skaičiuojant teisėjo pridėtas keturias minutes atrodė, kad Manuelio Pellegrini auklėtinių sustabdyti jau nepavys, tačiau "Borussia" futbolininkai sukūrė stebuklą - iš pradžių Reusas išlygino rezultatą, o į istoriją įeisiančios pergalės herojumi tapo Wilfredo Caballero nuginklavęs Santana Felipe Augusto - 3-2!

Vėl nebuvo apsieita be kontroversijos - lemiamas įvartis krito pažeidžiant nuošalės taisyklę.

Nuaidėjus finaliniam švilpukui Vokietijos klubo žaidėjai ir trenerių štabas pasidavė siautulingam šventimui, o "Malaga" vyrams sunkiai sekėsi tramdyti ašaras paleidus auksinį šansą rungtyniauti Čempionų lygos pusfinalyje.


Kitame susitikime Madrido "Real" išvykoje tokiu pačiu skirtumu nusileido Stambulo "Galatasaray" komandai, tačiau neturėjo pagrindo liūdėti, mat pirmasis ekipų karas "Santiago Bernabeu" aikštėje baigėsi lengva "karališkojo" klubo pergale 3-0.

"Morengai" sėkmingai pradėjo mačą ir jau 7 minutę po Cristiano Ronaldo šūvio iš arti pirmavo 1-0, tačiau tada nusiramino ir po truputį "grimzdo į miegą".

Tuo antrajame kėlinyje pasinaudojo turkai ir pelnė tris įvarčius be atsako - pasižymėjo Emmanuelis Eboue, Wesley Sneijderis ir Didier Drogba.

Vis dėlto šeimininkams nepavyko sukurti didesnės intrigos, o prieš rungtynių pabaigą dar vieną tikslų smūgį į savo sąskaitą įsirašė rezultatyviausias turnyro žaidėjas Cristiano Ronaldo.

Verta paminėti, jog 90 minutę iš aikštės buvo pašalintas "Real" gynėjas Alvaro Arbeloa - geltoną kortelę gavęs ispanas teisėjui pasukiojo pirštą prie smilkinio ir tuoj pat gavo antrą tokią nuobaudą bei buvo priverstas palikti saviškius dešimtyje.


Trečiadienį 21:45 Lietuvos laiku bus žaidžiami likę dveji pusfinalio mačai.

Rezultatai:
(paryškinta komanda pateko į kitą etapą)

Stambulo "Galatasaray" 3 - 2 Madrido "Real"
(pirmas mačas 0 - 3, bendras rezultatas 3 - 5)
7' [0 - 1] C. Ronaldo
57' [1 - 1] E. Eboue
70' [2 - 1] W. Sneijder
72' [3 - 1] D. Drogba
90' [3 - 2] C. Ronaldo

90' iš aikštės pašalintas A. Arbeloa ("Real")



Dortmundo "Borussia" 3 - 2 "Malaga"
(pirmas mačas 0 - 0, bendras rezultatas 3 - 2)
25' [0 - 1] Joaquin
40' [1 - 1] R. Lewandowski
82' [1 - 2] Eliseu
90' [2 - 2] M. Reus
90' [3 - 2] S.F. Augusto