Klaidas darę W.Starkas ir C.Cakiras sulaukė UEFA rūstybės © Eurofootball.lt
Pirmosiose Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynėse tarp "Barcelona" ir "Paris Saint-Germain" ekipų klydęs vokietis Wolfgangas Starkas šiame sezone turnyro rungtynėms neteisėjaus.

Tokį sprendimą priėmė antradienį posėdžiavęs UEFA arbitražo techninis komitetas, kuriam vadovauja italas Pierluigi Colina.

Pasak pranešimų Ispanijos sporto žiniasklaidoje, minėtas komitetas nustatė, kad Paryžiuje vykusiame mače tarp "Paris Saint-Germain" ir "Barcelona" ekipų W. Starkas ir jo asistentai padarė tris grubius taisyklių pažeidimus, kurie suteikia teisę vokiečiui taikyti tokią drausminę sankciją - šiame sezone daugiau neleisti teisėjauti Čempionų lygos varžybose.

Pabrėžta, kad teisėjas leido tęsti žaidimą, nors tuo metu po susidūrimo ant vejos gulėjo Javieras Mascherano ir Jordi Alba. Taisyklės numato, kad tokiu atveju, kai du vienos komandos žaidėjai negali rungtyniauti dėl laikinų sveikatos problemų, rungtynės turi būti sustabdytos.

Be to, W. Starkas liepė palikti aikštę ne tik J. Mascherano, kuriam prireikė komandos medikų pagalbos, bet ir J. Albai, nors šiam papildoma gydytojų apžiūra nebuvo reikalinga. Vėliau abu futbolininkai rungtyniauti grįžo į aikštę žengdami nuo galinės linijos, nors taisyklėse aiškiai numatyta, kad aikštę laikinai palikę žaidėjai į ją privalo grįžti nuo šoninės linijos.

UEFA arbitražo techninis komitetas nenagrinėjo epizodo, kuomet W. Starkas ir jo asistentai neužfiksavo nuošalės taisyklės pažeidimo įvartį pelniusiam "Paris Saint-Germain" puolėjui Zlatanui Ibrahimovičiui.

Minėtas komitetas taip pat nusprendė neleisti teisėjauti ketvirtfinalio mačuose Cuneytui Cakirui. Aštuntfinalio antrosiose rungtynėse tarp "Manchester United" ir Madrido "Real" arbitras iš Turkijos priėmė kontraversiškai įvertintą sprendimą parodyti raudoną kortelę Anglijos komandos saugui Nani.