5 įdomiausios artėjančios savaitės futbolo rungtynės © Eurofootball.lt
Du miestų derbiai ir UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio atsakomosios dvikovos. Ateinanti savaitė prikaustys ne vieną futbolo sirgalių prie televizoriaus ekrano, tad pateikiame jums svarbiausių rungtynių apžvalgas.
2013.04.07, sekmadienis

Anglijos „Premier“ lyga

16:05 val. Londono „Tottenham Hotspur“ (3 vieta) – Liverpulio „Everton“ (6 vieta)


Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Tottenham Hotspur“ – 3 pergalės ir 2 pralaimėjimai; „Everton“ – 3 pergalės ir 2 pralaimėjimai.

Šioje dvikovoje susitinka komandos, kovojančios dėl vietos kitų metų UEFA Čempionų lygoje. Ekipas skiria 6 taškai, tačiau „Tottenham Hotspurs“ yra sužaidę vienom rungtynėm daugiau, taigi pergalės atveju, „Everton“ turėtų puikias galimybes netolimoje ateityje pasivyti savo konkurentus. Tuo labiau, kad šeimininkų gretose tikrai nežais kraupią čiurnos traumą Čempionų lygos rungtynėse su „Basel“ patyręs Garethas Bale‘as. Traumuotų žaidėjų sąrašė taip pat šiuo metu yra Williamas Gallasas, Aaronas Lennonas, Jermainas Defoe, tad treneris portugalas Ander Villasas-Boasas turės gerokai pasukti galvą, kokią sudėtimi pradėti sekmadienio susitikimą.
„Everton“ taip pat žais „nukraujavęs“. Vienas komandos lyderių belgas Marouane‘as Fellaini bei pietu afrikietis Stevenas Pienaaras yra suspenduoti, todėl svečiams teks verstis be jų.
Rungtynių baigtį turėtų nulemti tai, kaip pasirodys dažnai mažiau laiko aikštėje praleidžiantys žaidėjai, tačiau apsvarsčius visas aplinkybes nieko neturėtų nustebinti „Everton“ pergalė išvykoje. Kad komanda pajėgi įveikti savo varžovus, tai ji įrodė namuose įveikdama svečius iš Londono 2:1.

2013.04.08, pirmadienis

Italijos „Serie A”

21:45 val. „Roma“ (7 vieta) – Romos „Lazio“ (6 vieta)


Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Roma“ – 3 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas; „Lazio“ – 2 pergalės ir 3 pralaimėjimai.

Tai ne tik bus Romos derbis, bet ir kova dėl vietos ateinančio sezono Europos lygos varžybose. Žiūrint į turnyrinę lentelę šiuo metu keturios komandos pretenduoja į 2 vietas Europos lygoje, tad bet koks prarastas taškas gali turėti skaudžių pasekmių.
„Lazio“ pastaruoju metu „buksuoja“. Klubas vis dar kovoja dviem frontais – Italijos „Serie A“ bei Europos lygoje, tačiau jau ilgą laiką laimi tik kas antras rungtynes. „Ereliai“ šią savaitę gavo skaudų antausį nuo Stambulo „Fenerbahce“ ir laukia be galo sunki užduotis atsirevanšuoti namuose kitą savaitę. Ar užteks komandai jėgų iškovoti tokias svarbias jiems pergales, klausimas sudėtingas. Atidavus visas jėgas Romos derbiui arba „Derby della Capitale“ gali nebeužtekti parako atsakomajam mačui prieš turkus. Pro pirštus pažiūrėjus į dvikova prieš amžinuosius priešus „Roma“ ir nepatekus į Europos lygą, gali tekti apturėti rimtą pokalbį su komandos vadovais po sezono. Tikrai nelengva situacija vyr. komandos treneriui Vladimirui Petkovičiui.

Anglijos „Premier“ lyga

22:00 val. „Manchester United“ (1 vieta) – „Manchester City“ (2 vieta)


Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Manchester United“ – 5 pergalės; „Manchester City“ – 3 pergalės ir 2 pralaimėjimai.

Turbūt beveik visi futbolo sirgaliai sutinka, kad šių metu Anglijos „Premier“ lygoje intrigos nebeliko. Pirmaujančias Mančesterio ekipas skiria net 15 taškų, o iki sezono pabaigos liko tik 8 turai. Taigi nebent „Manchester United“ nustos žaisti ir pralaimės 6 susitikimus, o „Manchester City“ pakils kaip feniksas iš pelenų ir laimės visus likusius susitikimus... žinoma, čia tik iliuzija iš fantastikos skyrelio.
Žiūrint į viską realiai, tai bus eilinis derbis, kurioje komandos kovos dėl savigarbos ir sirgalių. Tokiais atvejais taškai turnyrinėje lentelėje nereiškia nieko, o į aikštę einama kovoti dėl kitų dalykų. „Manchester United“ sieks įrodyti, kad neveltui jie šį sezoną yra geriausia komanda šalyje, o „Manchester City“ sieks įkasti savo amžiniesiems varžovams, nes pergalės atveju galės išdidžiai pasakyti: „Mes nugalėjome čempionus jų aikštėje“.

2013.04.10, trečiadienis

UEFA Čempionų lyga, ketvirtfinalis

21:45 val. Turino „Juventus“ – Miuncheno „Bayern“


Pirmoji dvikova baigėsi Miuncheno „Bayern“ pergale 2:0.

Ši pora prieš pirmąjį susitikimą buvo sukėlusi daugiausiai diskusijų. Vieni ekspertai gyrė italų geležinę gynybą, kiti liaupsino vokiečių puolimo arsenalą. Dvikova Miunchene įrodė, kad Miuncheno „Bayern“ tikrai turi galingą priekinę liniją ir yra realus pretendentas laimėti šių metų Čempionų lygą, nes buvo įveikta ne bet kas, o pati „senoji senjora“, kuri prieš tai per 6 rungtynes buvo praleidusi tik 4 įvarčius.
Pusę tiek Gianluigi Buffonas praleido viešnagės Miunchene metu, o tuo netruko pasinaudoti kai kurie futbolo ekspertai, išvadindami patyrusį Italijos rinktinės vartininką pensininku. Ar tai buvo paprasčiausiai „juoda“ diena, ar ekipos vartininkui jau atėjo laikas galvoti apie futbolo batelių, o gal tiksliau vartininko pirštinių, kabinimą „ant vinies“? Trečiadienį G. Buffonas turės puikią galimybę įrodyti, ar jis vis dar turi tai, kas leistų jam rungtyniauti aukščiausiame lygyje.
Tačiau šios rungtynės taps išbandymu ne tik vartininkui, bet visai italų komandai, nes ji, norėdama patekti į kitą etapą, turės perrašyti klubo istoriją: klubui dar nėra pavykę patekti į kitą etapą, pirmame tarpusavio susitikime nusileidus 0:2. Taigi „Juventus“ laukia nelengvas uždavinys.

2013.04.11, ketvirtadienis

UEFA Europos lyga, ketvirtfinalis

22:05 val. Londono „Tottenham Hotspur“ – „Basel“


Pirmoji dvikova baigėsi lygiosiomis 2:2.

Londono „Tottenham Hotspur“ ir „Basel“ pirmųjų rungtynių rezultatą turbūt galima būtų pavadinti didžiausia ketvirtfinalio staigmena. Tikrai niekada prie Europos futbolo klubų grandų nepriskiriama ekipa sugebėjo išvykoje sužaisti lygiosiomis „Tottenham Hotspur“, kurie labai sėkmingai dalyvauja Anglijos „Premier“ lygoje ir praėjusiame Europos lygos etape eliminavo Milano „Inter“.
Taigi didžiausias klausimas yra, ar pavyks anglijos klubui įveikti išsišokėlius jų pačių aikštėje. O gal šveicarai turi paruošę dar keletą nemalonių siurprizų svečiams iš Anglijos? O kad tai daryti moka, „Basel“ jau yra įrodęs 2011/2012 m. Čempionų lygos sezone, kai savo namuose 2:1 įveikė „Manchester United“.