UČL ketvirtfinaliai: ar šeimininkams pavyks įgyti pranašumą (prognozės) © Eurofootball.lt
Gerokai prisiridenę Velykinių kiaušinių stipriausi Europos klubai ir vėl surems ginklus UEFA Čempionų lygoje.

Čempionų lygoje prasidės ketvirtfinaliai, kuriuose išvysime puikių ir kvapą gniaužiančių kovų. Antradienį futbolo sirgalių akys bus sutelktos ties Miuncheno „Bayern“ – Turino „Juventus“ ir Paryžiaus „Saint-Germain“ – „Barcelona“ klubų rungtynes.

Miuncheno „Bayern“ – Turino „Juventus“

Be jokios abejonės, tai pati įdomiausia ketvirtfinalio pora. Visiškai neaiškus favoritas, nes abi komandos panašaus pajėgumo. Sportines formas tiek „Juventus“, tiek „Bayern“ futbolininkai šiuo metu demonstruoja įspūdingas. Pirmoji dvikova įvyks „Allianz“ tvirtovėje, tad pirmosiose rungtynėse šiokį tokį pranašumą turės bavarai, nors tai palankiau svečiams iš Turino.

Vokietijos vicečempionų kelias iki ketvirtfinalio nebuvo itin lengvas. Grupėje „Bayern“ futbolininkai liko pirmoje vietoje, nors „Valencia“ savo sąskaitoje turėjo lygiai tiek pat. Aštuntfinalyje Vokietijos ekipos laukė akistata su Londono „Arsenal“. Pirmoji dvikova baigėsi lengva pergale 1-3, bet namuose bavarai patyrė pralaimėjimą, tačiau „kanonieriams“ dviejų įvarčių neužteko.

Italijos čempionams grupėje sekėsi kiek lengviau, nors pačioje pradžioje Antonio Conte auklėtiniai tris mačus iš eilės sužaidė lygiosiomis. Kitame etape „Bianconeri“ ekipos laukė dvikovos su Škotijos Glazgo „Celtic“ klubu. Visi susitikimai baigėsi pergalėmis, tiesa, namuose šeimininkams pergale pasiekti pavyko mažesniu skirtumu.

Šalies pirmenybėse, (Bundeslygoje) „Bayern“ klubas ir toliau sėkmingai žygiuoja titulo link. Su 72 taškais užtikrintai lenkia antroje vietoje esančius Dortmundo „Borussia“ futbolininkus, kurių sąskaitoje 52 taškai. Paskutinėse rungtynės Juppo Heynckeso auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje sutrypė varžovus rezultatu 9-2. Komandoje išsiskyrė „pokerį“ pelnęs Claudio Pizarro.

„Juventus“ komanda „Serie A“ pirmenybėse taip pat turėtų iškovoti Italijos čempionų vardą. Pirmoje vietoje esantys turiniečiai turi 9 taškų pranašumą prieš „Napoli“. Šeštadienį „San Siro“ stadione čempionų laukė dvikova su Milano „Inter“. Po dramatiškos kovos pergalę minimaliu skirtumu iškovojo „Juventus“.

Startinės komandų sudėtys šiandien turėtų išlikti įprastos. „Bayern“ ekipoje tikrai neišvysime Javi Martinezo bei Holgerio Badstuberio. Kitų barikadų pusėje nepamatysime saugų Mauricio Isla ir Simone Pepe. Taip pat buvo abejojama dėl Mirko Vučiničiaus ir Sebastiano Giovinco, tačiau abu žaidėjai yra registruoti rungtynėms.



Paryžiaus „Saint-Germain“ – „Barcelona“

Dvikova, kurioje favoritas yra ganėtinai aiškus – „Barca“, nors PSG šį sezoną turi vieną stipriausių sudėčių Europoje. Nuvertinti Paryžiaus komandos negalima, tačiau katalonai netie, kurie taip lengvai tokiai ekipai atiduotų kelialapį į pusfinalį.

Carloso Ancelotti auklėtinių grupė UEFA Čempionų lygoje buvo ypač nestipri. Vargo paryžiečiai turėjo tik su „Porto“ futbolininkais. Ketvirtfinalio burtai „mėlyniesiems“ taip pat pasisekė. Su „Valencia“ pirmasis mačas išvykoje baigėsi minimalia pergale, tačiau namuose teko kaip reikiant paplušėti, ir rezultatas baigėsi 1-1, tačiau to pakako PSG ekipai.

Ispanijos vicečempionai grupėje neturėjo vargo, nors „Celtic“ futbolininkai namuose sugebėjo nugalėti Tito Vilanovos auklėtinius. Tačiau ketvirtfinalyje „Blaugrana“ klubo laukė mūšis su „AC Milan“. Šioje poroje taip pat favoritė buvo „Barcelona“, tačiau pirmosios rungtynės Milane baigėsi netikėtu pralaimėjimu 2-0. Į „Camp Nou“ „Rossoneri“ ekipa atvyko su teigiamu rezultatu, bet „Barca“ namuose nepasigailėjo svečių ir sutriuškino rezultatu 4-0.

„Ligue 1“ pirmenybėse „Saint-Germain“ ir toliau išlieka viršūnėje. 7 taškų pranašumą nuo antroje vietoje esančios „Marseille“ turintis PSG klubas, po ilgų metų turėtų ir vėl tapti Prancūzijos čempionais. Paskutiniame mače vasarą garsiais pirkiniais futbolo pasaulį drebinusi ekipa susitiko su „Montpellier“ ir iškovojo pergalę rezultatu 1-0.

„Barcelona“ klubas po vienų metų pertraukos veikiausiai ir vėl susigrąžins „Primera“ čempionato titulą. Nuo antroje vietoje esančio Madrido „Real“ turi solidų 13 taškų skirtumą. Šeštadienį po rinktinės mačų grįžę katalonai išvykoje susitiko su Vigo „Celta“ ir kiek netikėtai sužaidė rezultatyvias lygiąsias.

Komandų vienuoliktukai „Parc des Princes“ stadione taip pat veikiausiai išliks įprasti. PSG ekipoje traumą besigydančių žaidėjų nėra. Tuo tarpu Barselonos miesto komandoje nepamatysime saugo Pedro bei gynėjų Carloso Puyolio ir Adriano. Iš Niujorko sugrįžęs vyriausiasis treneris T.Vilanova šiame susitikime vartininką pasirinks Victorą Valdesą, kuris dėl diskvalifikacijos Ispanijoje vis dar nerungtyniauja.



Portalo „Eurofootbal.lt“ draugų prognozės:

Paulius Ambrazevičius: PSG 2 – 1 „Barcelona“, „Bayern“ 3 – 1 „Juventus“

Mantas Katleris: PSG 1 – 2 „Barcelona“, „Bayern“ 1 – 0 „Juventus“

Paulius Jakelis: PSG 1 – 2 „Barcelona“, „Bayern“ 2 – 0 „Juventus“

Gediminas Reklaitis: PSG 1 – 2 „Barcelona“, „Bayern“ 2 – 1 „Juventus“

Artūras Rimkevičius: PSG 0 – 1 „Barcelona“, „Bayern“ 3 – 1 „Juventus“

Valdas Dambrauskas: PSG 1 – 1 „Barcelona“, „Bayern“ 2 – 0 „Juventus“

Tomas Langvinis: PSG 2 – 1 „Barcelona“, „Bayern“ 1 – 1 „Juventus“