Vartininkas E.Zubas ir toliau gerina rekordus Lenkijoje © Eurofootball.lt
Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vartininkas Emilijus Zubas šeštadienį Lenkijos „Ekstraklasa“ rungtynėse namuose prieš „Slask“ ekipą penktame susitikime iš eilės išsaugojo vartus sausus ir taip prisidėjo prie ilgai lauktos pergalės – penktoje vietoje žengiantys varžovai buvo įveikti rezultatu 1:0.

Jei E.Zubui vos atvykus į Belchatovą namų rungtynės gyvai stebėdavo iki kelių tūkstančių žiūrovų, tai šeštadienį jų buvo gerokai daugiau. Viena iš pagrindinių priežasčių – stulbinamas E.Zubo žaidimas ir su lyg lietuvio atvykimu prasidėjusi nepralaimėtų „GKS“ rungtynių serija. Po keturių 0:0 iš eilės aistruoliai tikėjosi pergalės ir jos sulaukė – po atkaklios kovos Belchatovo futbolininkai įveikė aukštoje penktoje vietoje žengiančią „Slask“ komandą.

Vienintelį įvartį 58-ąją minutę nuo 11 metrų žymos pelnė Lukaszas Madejus, o susitikimą „Slask“ baigė dešimtyje.

E.Zubui ir šiose rungtynėse ne kartą teko „GKS“ klubą gelbėti labai ekstremaliose situacijose, tačiau mūsų vartininkas ir vėl žaidė nepriekaištingai.

E.Zubo pasirodymas – penkios sausos rungtynės vos atvykus į komandą yra Lenkijos rekordas, jokiam užsieniečiui vartininkui nėra pavykę taip įspūdingai startuoti „Ekstraklasa“ čempionate. Maža to, tokios nepralaimėtų rungtynių ir nepraleistų įvarčių serijos „GKS“ fanai nelabai prisimena. Bent jau ne pastaruoju metu.

Ne nuostabu, jog toks E.Zubo žaidimas Lenkijoje susilaukia didelio atgarsio. Jau po išvykos Poznanėje apie E.Zubą rašė daugelis Lenkijos laikraščių, o televizijos laidose nuolat buvo aptarinėjamas lietuvio pasirodymas. Belieka tik spėlioti, kokia „Zubomanija“ prasidės po šios pergalės.

Tiesa, „GKS“ ir toliau turnyro lentelėje randasi iškritimo zonoje ir su 13 taškų lenkia tik tašku mažiau turinčią „Podbeskidzie“.