Penkios įdomiausios savaitės rungtynės © Eurofootball.lt
„Pailsėjusios“ Europos šalių lygos vėl grįžta prie svarbiausių kovų. Kai kurioms ekipoms šią savaitę teks sužaisti net po 2 labai sunkias rungtynes, tad įdomu, kaip komandų treneriai paskirstys žaidėjų jėgas – ar leis svarbesniems pailsėti ar bet kokia kaina sieks nugalėti abiejuose mačuose? Deja, atrasti sėkmės receptą nėra taip lengva net patyrusiems ekipų vairininkams.

2013.03.30 sekmadienis

Italijos „Serie A“

16:00 val. Milano „Inter“ (5 vieta) – Turino „Juventus“ (1 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Inter“ – 2 pergalės, 1 lygiosios ir 2 pralaimėjimai; „Juventus“ – 3 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Italijoje „Juventus“ žaidžia galingai ir yra sukaupęs 9 taškų bagažą, kuris leidžia Turino klubui prioretizuoti kai kurias rungtynes. Pralaimėjimas „Inter“ sekmadienį nebūtų pasaulio pabaiga, o net ir artimiausiam varžovui „Napoli“ iškovojus pergalę, lyderius nuo komandos iš Neapolio vis tiek skirtų 6 taškai.

Tuo tarpu pergalė „Inter“ reikalinga kaip oras. Ekipa turi lygiai tiek pat taškų kaip ir abi Romos komandos, „Lazio“ ir „Roma“, ir kartu su „Florentina“ šie keturi klubai kovoja dėl vietos Europos lygos turnyre kitais metais. Nepatekimas į šį turnyrą bet kuriai ekipai bus laikomas nesėkme, o sirgaliams – katastrofa.

2013.04.01, pirmadienis

Anglijos FA taurė, ketvirtfinalis

14:30 val. Londono „Chelsea“ – „Manchester United“

Pirmasis susitikimas Mančesteryje baigėsi dramatiškomis lygiosiomis 2:2. Šeimininkų gretose pasižymėjo meksikietis Javieras Hernandezas ir Wayne‘as Rooney, o svečius nuo pralaimėjimo išgelbėjo jaunasis belgų talentas Edinas Hazardas, kuriam padėjo brazilas Ramiresas.

Įdomu pažymėti, kad „Chelsea“ dėl intensyvaus rungtynių grafiko per 9 dienas turės sužaisti 4 mačus – 2 „Premier“ lygos, FA taurės ketvirtfinalio ir UEFA Europos lygos susitikimus. Ar pakaks jėgų visoms rungtynėms? Ar pavyks išvengti traumų? Kaip komandos sudėtimi nuspręs manipuliuoti Rafaelis Benitezas? Šie ir kiti klausimai kyla ne vienam „Chelsea“ klubo sirgaliui, o kaip bus, pamatysime jau greitai.

2013.04.02, antradienis

UEFA Čempionų lyga, ketvirtfinalis

21:45 val. „Paris Saint Germain“ – „Barcelona“

Futbolo pasaulyje daug kalbama apie tai, ar „Paris Saint Germain“ ekipa jau subrendo UEFA Čempionų lygai. Vieni kalba, kad komandai pasisekė su burtais ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl prancūzai yra ten, kur jie yra dabar. Kiti teigia, kad norint įveikti tokią komandą kaip „Barcelona“, reikia ypatingo komandos susižaidimo ir tarpusavio supratimo. Bet kokiu atveju, „Paris Saint Germain“ tai bus tikrasis testas, kurio pagalba bus atsakyta į daugelį klausimų.

„Barcelona“ šį sezoną yra tikrai įveikiama. Tai jau įrodė ir Glazgo „Celtic“, ir „Milan“ ekipos. Pastarieji buvo arčiausiai šio sezono sensacijos, kai namuose įveikė katalonus 2:0 ir turėjo daug vilčių eliminuoti „Barca“ iš tolimesnių varžybų. Tačiau atsakomajame mače „Barcelona“ parodė neįtikėtiną susikaupimą bei galią, ir pakelta galva žengė į turnyro ketvirtfinalį.

Klubas iš Paryžiaus turi individualiai stiprių žaidėjų ir gali sužaisti gerai, bet to gali neužtekti, kai yra žaidžiamos dvi rungtynės ir dažniausiai nugali iš tikrųjų stipresnė komanda.

21:45 val. Miuncheno „Bayern“ – Turino „Juventus“

Ko gero stipriausia UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio pora. Abi komandos tvirtai pirmauja šalių čempionatuose ir pretenduoja iškovoti eilinį čempionų titulą.

Miuncheno „Bayern“ atitrūkimas nuo artimiausių varžovų Dortmundo „Borussia“ Vokietijoje siekia 20 taškų, todėl neverta net abejoti, kad ekipos vairininkas Juppas Heynckesas leis pagrindiniam komandos žaidėjams pailsėti. Tuo tarpu „Juventus“ savaitgalį laukia principinė dvikova išvykoje prieš Milano „Inter“, o ir persvara prieš „Napoli“ „Serie A“ yra per pus mažesnė – 9 taškai.

Diskusijų apie tai, kas yra šios poros favoritas, netrūksta, o tiksliai įvardinti priežastis, kodėl viena ar kita komanda laimės, yra ypač sunku.

„Bayern“ puolimas šį sezoną yra įspūdingas. Vokietijos Bundeslygoje komandos įmuštų ir praleistų įvarčių santykis yra +58, o Čempionų lygos grupės varžybose +8. O įvarčius gali mušti visi. Ekipoje nėra ryškaus lyderio, bet daug individualiai pajėgių žaidėjų, kurie kartu žaidžia jau keletą metų ir puikiai supranta vienas kitą.

„Juventus“ stiprioji pusė yra gynyba. Tai turbūt geriausiai besiginanti ekipa Čempionų lygos turnyre, kur italai dar nėra pralaimėję, o į savo vartus yra praleidę viso labo 4 įvarčius. Ar pavyks bavarams įveikti geležinę italų gynybą – klausimas vertas milijono.

2013.04.03, trečiadienis

UEFA Čempionų lyga, ketvirtfinalis

21:45 val. Madrido „Real“ – Stambulo „Galatasaray“

Ne daug futbolo ekspertų būtų galėję numatyti, kad Stambulo „Galatasaray“ prasimuš į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį. Komandą labai sėkmingai papildė Europoje jau spėję pasižymėti Didier Drogba ir Wesley Sneijderis, kurie įnešė taip reikalingos Čempionų lygos varžybų patirties.

Madrido „Real“ į ketvirtfinalį pateko po skandalingo susitikimo su „Manchester United“, kai po abejotino teisėjo sprendimo iš aikštės buvo išvytas portugalas Nani, o netrukus po šio incidento „karališkasis“ klubas persvėre rezultatą savo naudai.

Šios poros favoritu, be abejonės, yra laikomas „Real“, nebent „Galatasaray“ pavyktų pateikti turnyro sensaciją.