TOP 5: pastarųjų Anglijos "Premier" lygos sezonų pasiteisinę pirkiniai © Eurofootball.lt
Per visą Anglijos „Premier“ lygos gyvavimą yra sudaryta skambių derybų, tačiau dažnai tekdavo nusivilti žaidėju, kuris buvo perkamas už labai didelius pinigus.

Šį kartą apžvelgsime penkis futbolininkus, kurie pastaraisiais Anglijos lygos sezono metais tapo klubų lyderiai bei nusisekę pirkiniai.

5. Christianas Benteke, (iš „Genk“ į „Aston Vila“), 7 milijonai svarų sterlingų.

Belgijos rinktinės narys, kuris už ganėtinai mažą sumą persikėlė į šį sezoną buksuojančią komandą. Iš „Genk“ klubo vasarą atvykęs futbolininkas nebuvo laukiamas „Aston Vila“ sirgalių, mat tai buvo pervertintas žaidėjas.

Tačiau C.Benteke savo demonstruojama šio sezono forma paneigė kritikus. Komandoje puolėjas yra neabejotinas lyderis, kuris per 27 mačus pelnė 13 įvarčių. Belgui dar tik 22 metai, tad „Aston Vila“ sprendimas priimtas teisingai.



4. Michu, (iš „Rayo Vallecano“ į „Swansea“), 2 milijonai svarų sterlingų.

Taip pat vasarą į „Swansea“ persikėlęs Michu dar sezono pradžioje buvo niekam nežinomas. Tik už 2 milijonus svarų sterlingų atvykęs futbolininkas atrodė paprastas vaikinas, bandantis karjerą tęsti Anglijoje.

Tačiau ispano debiutas buvo skambus. Pagrindinis „gulbių“ ekipos pergalių kalvis, kuris Michaelio Laudrupo komandą sugebėjo atvesti iki 9 vietos „Premier“ lygoje. Savo sąskaitoje puolėjas turi 15 įvarčių. Ispanas šį sezoną su „Swansea“ iškovojo „Capital One Cup“ trofėjų, ir dabar futbolininko kaina rinkoje kilstelėjo.



3. Robinas van Persie, (iš „Arsenal“ į „Man Utd“), 24 milijonai svarų sterlingų.

Vasarą ne vieno garsaus klubo medžiojamas olandas pasirinko Sero Alekso Fergusono vadovaujamą ekipą. Nors suma nėra maža, tačiau šie pakloti pinigai už Robiną van Persie pasiteisino.

Puolėjas tapo pagrindiniu „Manchester United“ komandos puolėju ir taip pat pergalių kalviu. Nors ir po keitimo pasirodęs futbolininkas sugebėdavo pelnyti įvartį ar išplėšti komandai pergale. Šį sezoną olandas „Premier“ lygoje, pagal pelnytus 19 įvarčių nusileidžia tik Luisui Suarezui (22).



2. Gerethas Bale‘as, (iš „Southampton“ į „Tottenham“), 10 milijonų svarų sterlingų.

Jau praėjusią vasarą su garsiausiais Europos klubais siejamas Garethas Bale‘as į Londoną atvyko 2007 metais. Su Lioneliu Messi ir Cristiano Ronaldo lyginamas universalus žaidėjas „Tottenham“ klube svarbų vaidmenį užėmė jau 2010-11 metų „Premier“ lygos sezone.

Velso rinktinės nario suma šiuo metu išsaugo net iki 45-50 milijonų svarų sterlingų. Šį sezoną saugas demonstruoja geriausią karjeroje sportinę formą. Nepasibaigus šiam sezonui G.Bale‘as visuose turnyruose jau spėjo pasižymėti 21 kartą.



1. Joe Hartas, (iš „Shrewsbury Town“ į „Man City“), 600 tūkst. svarų sterlingų.

2006 metais į turtingąjį klubą persikėlęs iš antroje Anglijos lygoje žaidžiančios „Shrewsbury Town“ komandos jaunasis vartininkas kaip ir daugelis žaidėjų nebuvo garsus, ar kuo kitu pasižymintis. 25-erių metų J.Hartas nuolatos buvo nuomojamas kitiems klubams.

2010-11 metų sezone šiam vartininkui buvo suteikta galimybė „Manchester City“ klube. Nuo to laiko futbolininkas tapo bene geriausiu Anglijos vartininku, todėl buvo suteiktas šansas ir šalies rinktinėje.

„Miestiečių“ ekipai šis pirkinys turbūt tapo pats sėkmingiausias per visą klubo istoriją. Praėjusį sezoną patikimai vartus saugojęs vartininkas padėjo iškovoti „Premier“ lygos titulą. Dėmesys iš kitų klubų yra, tačiau „Man City“ parduoti J.Harto už jokius pinigus neketina.