Bolivijos ir Argentinos mačo aukštikalnėse metu žaidėjams reikėjo papildomo deguonies © Eurofootball.lt
Ypač įnirtingos pasaulio futbolo čempionato Pietų Amerikos zonos (CONMEBOL) rungtynės antradienį vyko Bolivijoje, kur vietos futbolininkai lygiosiomis išsiskyrė su Argentina.

Bolivijos nacionalinės rinktinės stadionas „Estadio Hernando Siles“ yra 3673 metrų aukštyje virš jūros lygio – tai aukščiausiai pasaulyje stūksantis ir profesionalioms rungtynės tinkantis stadionas.

Šio stadiono sunkumus eilinį kartą pajuto Argentinos futbolininkai sunkiai išplėšę lygiąsias 1:1 (0:1) su aikštės šeimininkais.

Pirmąjį įvartį Bolivijai 26-ąją minutę įmušė Marcelo Moreno, o po dvidešimties minučių Evaras Benega rezultatą išlygino. Mačo pabaigoje daugiau progų turėjo argentiniečiai, tačiau komandos išsiskyrė taikiai.

Užsienio žiniasklaida praneša, kad rungtynių metu argentiniečiams ne kartą svaigo galva, o Angeliui di Maria net prireikė papildomai pakvėpuoti grynu deguonimi.

Ispanijos žiniasklaida praneša, kad Lionelis Messi per pertrauką rūbinėje nuo aukščio sukeltų sunkumų net vėmė.

24 taškus po 11 mačų turinti Argentina išliko turnyro lentelės lydere, o vos devynis taškus per tiek pat mačų turintys Bolivijos futbolininkai yra priešpaskutiniai, aštunti.

Tai buvo ketvirtosios iš eilės šių komandų lygiosios „Estadio Hernando Siles“ stadione. 2009 metais Bolivija čia Argentinos rinktinę buvo pažeminusi net 6:1.

[imgcr]http://www.eurofootball.lt/img/large_pictures/messi(4).jpg[comment]Lionelis Messi per pertrauką vėmė (AP)[/comment]