Portugalai įveikė Azerbaidžaną, olandai namuose nepasigailėjo Rumunijos (VIDEO) © Eurofootball.lt
Antradienį žaidžiamos 2014-ųjų metų pasaulio čempionato atrankos rungtynės.

Pastaruoju metu savojo žaidimo neatrandantys portugalai išvykoje susitiko su Azerbaidžano rinktine. Antrajame kėlinyje pabudę Paulo Bento auklėtiniai rezultatu 0-2 įveikė šeimininkus.

Pirmasis kėlinys priklausė svečiams iš šiltosios Portugalijos, tačiau įvarčių pelnyti nepavyko. Azerbaidžaniečiai gynyboje tvarkėsi puikiai, o kontraatakos buvo labai pavinjingos.

Kėlinio pabaigoje portugalai galėjo pelnyti du įvarčius. Pirmiausia Bruno Alves baudos smūgis, kurio metu kamuolys skrido tiesiai į virpstą, o Helderis Postiga galva galėjo nukreipti kamuolį į vartų plotą, tačiau vartus patikimai saugojo Kamranas Agayev‘as.

Antrasis kėlinys Portugalijai buvo sėkmingesnis. Jau 63-ąją minutę pavyko pirmą kartą šiame susitikime išsiveržti į priekį, kai po Joao Moutinho pakelto kampinio galva kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Bruno Alvesas.

Galutinis taškas buvo padėtas 79-ąją minutę, kuomet po puikaus Fabio Coentrao perdavimo pasižymėjo po keitimo pasirodęs Hugo Almeida.

Azerbaidžanas 0 – 2 Portugalija
63‘ [0 – 1] B.Alves
79‘ [0 – 2] H.Almeida

55‘ R.Aliyev (Azerbaidžanas) išvarytas iš aikštės



Kitame susitikime Olandijos rinktinė pažemino varžovus iš Rumunijos. Įvarčius nugalėtojų gretose pelnė Rafaelis van der Vaartas, Jeremaine‘as Lensas bei du Robinas van Persie.

Olandija 4 – 0 Rumunija
12‘ [1 – 0] R.van der Vaart
56‘ [2 – 0] R.van Persie
65‘ [3 – 0] R.van Persie
90‘ [4 – 0] J.Lens



Kiti rezultatai:

Armėnija 0 - 3 Čekija
Estija 2 - 0 Andora
Turkija 1 - 1 Vengrija
Ukraina 2 - 1 Moldova
Danija 1 - 1 Bulgarija
Serbija 2 - 0 Škotija